Звезди и участници в международната музикална лятна академия Варненско лято“

...
Звезди и участници в международната музикална лятна академия Варненско лято“
Коментари Харесай

Звезди и участници в лятната академия „Варненско лято“ излизат пред публика с концерти

Звезди и участници в интернационалната музикална лятна академия „ Варненско лято “ излизат пред аудитория с концерти, оповестяват уредниците за Moreto.net.

Световните музиканти Минчо Минчев, бележит цигулар и професор, и Людмил Ангелов - пианист и възпитател, водят майсторски занятия. Класове по оперно пеене организират и Емил Иванов – тенор със международна кариера и сполучливият Димитър Буров от Лондон, цигулар. Новите класове в Академията, които дават отговор на засиления интерес към ударните принадлежности води Виви Василева /ударни/. Т

айните на камерното музициране разкриват една от най-успелите български пианистки - Пламена Мангова, дружно със Сергей Догадин /цигулка/. Заниманията на Академията се организират в НУИ „ Добри Христов “. След напрегнатите часове, преподаватели и участници ще покажат своите достижения пред публиката на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “.

Първи пред фенове ще излязат Виви Василева и Лукас Кампара Джиниз през днешния ден, 8 юли от 20 ч. в двора на Археологическия музей , с концерт ударни и китара. Учениците в класа на Виви Василева ще се изявят на 10 юли от 19 ч. в двора на НУИ „ Добри Христов “. Виртуозите Людмил Ангелов /пиано/ и Румен Цветков /виола/ ще свирят на 11 юли от 19 часа в залата на Градската художествена изложба. Там е изявата на учениците на Димитър Буров, които излизат пред аудитория на 12 юли от 20 ч.

Музикалният маратон на огромните инструменталисти и техните възпитаници продължава на 13 юли в Градската художествена изложба от 19 ч. с концерт на майсторските класове по пиано и виола на Людмил Ангелов и Румен Цветков и с показване на диск. На 14 юли от 19 часа отново в Галерията ще звучат определени песни и арии от майсторския клас по оперно пеене на Емил Иванов. Именитите музиканти Пламена Мангова и Сергей Догадин ще имат среща креативен диалог с публиката на 15 юли в Градската изложба, а на идната вечер още веднъж в 19 ч. двамата ще имат рецитал.

Изключителният занаятчия в цигулката и педагогиката проф. Минчо Минчев събира най-малките музиканти в своето обичайно предизвикателство. На 17 юли от 9 до 13 ч. деца на друга възраст ще нападат опцията да получат цигулка от Фонда „ Цигулките на проф. Минчев “. Той ще даде инструмент за една година единствено на най-усърдните, работливи и надарени деца. Същата вечер, на 17 юли от 19 ч. в Градската художествена изложба умения ще показват учениците от майсторския клас на проф. Минчев.

ММФ „ Варненско лято “ 2022 се провежда от Община Варна в партньорство с институции и компании.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР