Звездата в американския футбол Колин Каперник сключи сделка за 1

...
Звездата в американския футбол Колин Каперник сключи сделка за 1
Коментари Харесай

Състезателят по американски футбол, който започна протестите, ще пише книга

Звездата в американския футбол Колин Каперник подписа договорка за 1 млн. $ за публикуването на книга, оповестява " Ню Йорк пост ". Издателството One World ще заплати на спортиста, с цел да разгласява неговата история. Каперник стана прочут преди година, когато даде началото на огромните простести в Националната футболна лига (НФЛ) срещу расовото неравноправие.

Те добиха още по-голяма известност от началото на новия сезон и заради гневната реакция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. След началото на митингите Каперник е без тим, като никой не желае да го притегли в редиците си. Бившият куотърбек на " Сан Франциско 49 " заведе дело против притежателите на тимове в лигата.

В изказване неговите юристи упрекват притежателите на тимовете, че " са изиграли спектакъл в последните седмици ".

Преди седмица притежателите на тимовете в НФЛ и управлението на лигата се срещнаха в Ню Йорк, с цел да обсъдят обстановката. На тези среща Каперник не беше поканен, като се счита, че това е станало по гледище на притежателите.

В същото време в Съединени американски щати пресметнаха, че президентът Тръмп е загатнал митингите в НФЛ 37 пъти в своите туитове в последните 30 дни. Той разяснява интензивно акцията на спортистите, а 12% от всичките му постове в Туитър са свързани с най-популярния американски спорт.

За последно Тръмп загатна митингите в неделя вечерта след следващите мачове в НФЛ. " Две дузини играчи не престават да коленичат по време на националния химн, показвайки безусловно пренебрежение към флага и страната ", разяснява президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР