Звездата от НБА Джеймс Хардън разпродаде 10 000 бутилки вино за секунди на живо в Китай

...
Звездата от НБА Джеймс Хардън изрази недоверие, след като китайски
Коментари Харесай

Звездата от НБА Джеймс Хардън изрази недоверие, след като китайски фенове грабнаха 10 000 бутилки от неговото собствено вино за секунди, демонстрирайки огромния обхват на предаването на живо в страната, където баскетболът е обичан от милиони.

Ветеранът от Филаделфия 76ърс във вторник се присъедини към предаването на живо на онлайн знаменитостта Crazy Brother Yang, за да популяризира виното си с марката J-Harden пред 15 милиона зрители, съобщи държавният таблоид Global Times.

„Колко бутилки обикновено продавате на ден … от един магазин?“ Янг попита Хардън, който отговори: „Няколко случая“.

Тогава Янг каза на звездата да гледа колко бързо могат да ги продадат. „Покажи ми“, отвърна Хардън, облегнал се със скръстени ръце.

"Готов? Отивам!" Янг каза на зрителите. Само 14 секунди по-късно той извика: "Спри!"

С 5 000 поръчки, направени на цена от 60 долара за две бутилки, според Global Times, бързите като светкавицата продажби достигнаха 300 000 долара.

"Няма начин!" - каза Хардън, докато проверяваше компютърния монитор, преди да избухне в смях и аплодисменти.

Пазаруването на живо набра популярност в Китай през последните години, превръщайки се в индустрия за милиарди долари. Той съчетава развлечение и електронна търговия, като домакинът предлага на зрителите флаш сделки или купони за отстъпка в реално време. Зрителите могат незабавно да купуват стоки от стриймъри и да кликват, за да изпратят виртуални „подаръци“ на любимите си звезди.

ЦИНДАО, КИТАЙ - 02 АВГУСТ: Онлайн водещи продават местни продукти чрез поточно предаване на живо на Gold Sand Beach Beer Square на 2 август 2020 г. в Циндао, провинция Шандонг в Китай. (Снимка от Yu Fangping/VCG чрез Getty Images) КИНДАО, КИТАЙ – 02 АВГУСТ: Онлайн водещите продават местни продукти чрез поточно предаване на живо на площада за бира Gold Sand Beach на 2 август 2020 г. в Кингдао, провинция Шандонг в Китай. (Снимка от Yu Fangping/VCG чрез Getty Images) Yu Fangping/VCG/Getty Images

Стриймърите продават всичко – от грим и грижа за кожата до перилни препарати, а топ домакините могат да печелят милиони долари годишно – което кара мнозина да напуснат работата си на пълен работен ден с надеждата да станат онлайн звезда.

Предаването на живо на Хардън бързо се превърна в тенденция в китайските социални медии, като някои фенове се шегуваха, че той трябва да играе в Китай, а не в НБА и да се възползва от предимствата на своята фен база там.

Баскетболът е изключително популярен в Китай, в не малка степен благодарение на кариерата на китайската легенда Яо Минг в Залата на славата в НБА. Лигата също има дълга история в страната, като е похарчила няколко десетилетия и милиони долари, за да построи кортове, да доведе звезди за предсезонни мачове и първоначално да даде права за излъчване безплатно.

Тази популярност сред стотици милиони китайски фенове се превръща в изгодни спонсорски сделки за лигата и нейните звездни играчи. Преди пандемията Китай е генерирал най-малко 10% от текущите приходи на лигата, според един анализатор.

Но има и риск за правенето на бизнес в Китай, с който НБА беше принудена да се изправи през 2019 г., след като беше въвлечена в политически спор, когато тогавашният генерален мениджър на Хюстън Рокетс Дарил Мори туитна подкрепата си за продемократичните протести в Хонконг.

В отговор китайските партньори на НБА спряха връзките си с лигата, държавната телевизия CCTV спря всички излъчвания на мачове, а китайското правителство каза, че НБА трябва да покаже „взаимно уважение“.

ПЕКИН, КИТАЙ - ОКТОМВРИ 09: Флагманският магазин за продажба на дребно на НБА се вижда на 9 октомври 2019 г. в Пекин, Китай. НБА се опитва да спаси марката си в Китай на фона на критики за справянето с противоречив туит, който вбеси правителството и застраши китайската експанзия на лигата. Кризата, предизвикана от туит на ръководителите на Хюстън Рокетс, който похвали протестите в Хонконг, накара Китайската баскетболна асоциация да прекрати партньорството си с лигата. Негативната реакция продължи с държавната телевизия CCTV, която отмени плановете си да излъчва предсезонни мачове в Шанхай и Шенжен и отмени други промоционални фенски събития. Лигата се извини, въпреки че комисарят на НБА Адам Силвър разгневи още повече китайските служители, когато защити правото на играчите и ръководителите на отбори на свобода на словото. Китай представлява доходоносен пазар за НБА, който може да загуби милиони долари приходи и заплашва да отблъсне китайските фенове. Мнозина се обърнаха към китайските социални медийни платформи, за да изразят своето възмущение и разочарование, че НБА ще постави под съмнение суверенитета на страната над Хонконг, който е затънал в антиправителствени протести от юни. (Снимка от Kevin Frayer/Getty Images) ПЕКИН, КИТАЙ - 09 ОКТОМВРИ: Флагманският магазин за продажба на дребно на НБА се вижда на 9 октомври 2019 г. в Пекин, Китай. НБА се опитва да спаси марката си в Китай на фона на критики за справянето с противоречив туит, който вбеси правителството и застраши китайската експанзия на лигата. Кризата, предизвикана от туит на ръководителите на Хюстън Рокетс, който похвали протестите в Хонконг, накара Китайската баскетболна асоциация да прекрати партньорството си с лигата. Негативната реакция продължи с държавната телевизия CCTV, която отмени плановете си да излъчва предсезонни мачове в Шанхай и Шенжен и отмени други промоционални фенски събития. Лигата се извини, въпреки че комисарят на НБА Адам Силвър разгневи още повече китайските служители, когато защити правото на играчите и ръководителите на отбори на свобода на словото. Китай представлява доходоносен пазар за НБА, който може да загуби милиони долари приходи и заплашва да отблъсне китайските фенове. Мнозина се обърнаха към китайските социални медийни платформи, за да изразят своето възмущение и разочарование, че НБА ще постави под съмнение суверенитета на страната над Хонконг, който е затънал в антиправителствени протести от юни. (Снимка от Kevin Frayer/Getty Images) Кевин Фрайър/Гети изображения

Мори се извини и изтри туита, а НБА заяви, че коментарите му са „за съжаление“ – но това предизвика ответна реакция от феновете в Съединените щати и Хонконг, които обвиниха лигата в цензура и преклонение пред Пекин.

Хардън, който беше с Рокетс по това време, също изрази съжаление за спора. „Извиняваме се, обичаме Китай, обичаме да играем тук“, каза той пред репортери няколко дни след туита на Мори. „Обичаме всичко, за което става дума. Оценяваме подкрепата, която ни оказват индивидуално и като организация.“

Тази седмица Хардън нападна Мори – сега президент на 76ers – на фона на продължаващите търговски спекулации около най-ценния играч на НБА за 2018 г.

„Дарил Мори е лъжец и аз никога няма да бъда част от организация, от която той е част“, ​​каза Хардън по време на събитие в Китай.

Кадри от коментарите на Хардън бяха широко разпространени в социалните медии. Коментарите бяха в отговор на въпрос от тълпата за прекратяване на търговските преговори, според NBA.com.

Бен Морс от CNN допринесе за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР