Звездата от Народния театър Валери Йорданов напоследък не може да

...
Звездата от Народния театър Валери Йорданов напоследък не може да
Коментари Харесай

Актьорът Валери Йорданов: Макар да е едва на няколко месеца, синът ми Йордан проявява бунтарски характер

Звездата от Народния спектакъл Валери Йорданов в последно време не може да бъде видян постоянно на сцената поради спор с душманина на Александър Морфов – шефът Васил Василев.

На 22 февруари бунтарят от Имперската натрупа означи своя 50-ти празник.

В този ред на мисли признава, че постоянно се радва на юбилеите на сътрудници и другари, само че в никакъв случай не отбелязва своите. Личните си празници обича да чества безшумно в компанията на най-близките си хора.

 

В деня на празника си, пил чай пред Народния спектакъл, дружно с няколко от приятелите му. Категоричен е, че тази постройка носи доста повече история и престиж, гений и можене, в сравнение с сега действително доближава до феновете и туристите, снимащи се на фона й.

 

Признава, че през последната година и половина се трансформирал доста поради всички некрасиви и неправилни неща, случили се в Народния спектакъл и най-много дисциплинарното уволняване на режисьора Сашо Морфов. Това го предиздвикало да е по-внимателен и да изостри нюха си за хора, с които желае да работи.

В края на предходната година стана татко за трети път. Твърди, че синът му Йордан е доста добре и все по този начин здрав. Подчертава, че е мощна прочувствена инжекция за двамата със брачната половинка му и е претекст. Макар да е дребен, занапред си дава сметка, че ще е бунтовник, защото демонстрира темперамент даже когато спи. Въпреки това е най-усмихнатото и лъчезарно създание.

 

Признава, че двамата с половинката му Неделина, са доста проведени хора и грижите са разпределени по план-график. У тях работата не се дели на мъжка и женска. Той готви още от детските си години, пее национални песни. Единственото, което не може да прави, е да кърми.

 

Категорично обаче отхвърля да отговори на въпроса дали планува да се ожени за Неделина под претекст, че това са прекомерно персонални неща. Към момента са се концентрирали върху това да са спокойни и да си гледат детето.

Често е дружно с двете си дъщери от първия му брак – Йована и Яна. И въпреки към този момент да е татко на три деца, не отхвърля задължения като каскадьор.

 

Към днешна дата на сцената на Народния спектакъл играе спектакъла „ Караконджул “, в който половината от текстовете са авторски и са негово дело. Лятото го представял в 8 следващи вечери при претъпкани зали, а в този момент го поставят един път през 2-3 месеца. Един път в месеца или през месец играе в „ Опит за хвърчене “, „ Народът на Вазов “ и „ Големанов “. Доволен е, че при настоящето управление на Народния спектакъл, не играе доста на сцената му. Дори е подготвен да спре напълно изявите си там, в случай че се наложи.

 

„ Някои хора си мислят, че те са Народният спектакъл, страната и законът, а останалите са им длъжни да бъдат с наведени глави. Да, но не са познали “, безапелационен е Йорданов.

Категоричен е, че няма да си тръгне обаче от там преди да го уволнят, защото в противоположен случай е уверен, че шефът ще вдигне прием.

Признава, че си почива най-добре като написа исторически сюжет. Освен когато твори, успокоение му носи, когато е покрай сина си и половинката му. В такива моменти не мисли нито за битови, нито за политически проблеми.

 

Дори и в сложни моменти не съжалява, че не е емигрирал в чужбина, въпреки да е уверен, че в случай че го бе направил преди години, можел да стигне и до огромното международно кино. Казва обаче, че човек би трябвало да се усеща спокоен, където е и да одобри това, което е. В противоположен случай се трансформира в един вайкащ се и губещ човечец.

Автор: Уикенд

 

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР