Звездата от Метрополитан опера Соня Йончева става „Почетен гражданин на

...
Звездата от Метрополитан опера Соня Йончева става „Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Соня Йончева става Почбетен гражданин на Пловдив

Звездата от Метрополитан опера Соня Йончева става „ Почетен жител на град Пловдив” на тържествена гала в 12 часа в постройката на общината. Решението за връчването на оценката е от февруари, само че програмата на звездата е толкоз натоварена, че 25 август е единственият свободен прозорец, който тя има преди огромния й концерт с Пласидо Доминго в София. Импресариото на Соня Йончева се обади с цел да заяви, че това е свободният ден, когато може да одобри оценката, споделят от общината.

Званието „ Почетен жител на град Пловдив” ще бъде връчено от Председателят на общинския съвет инж. Александър Държиков. Той ще й даде и знак с лента, който символизира знамето на Пловдив и уверение в рамка.

Предложението звездата на Метрополитан опера да стане почетен жител бе импортирано от кмета Здравко Димитров на сесия на общинския съвет през февруари. То се дава за изключителния й принос в региона на оперното изкуство.

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго е на 31 август от 20 часа на сцена пред катедралата „ Александър Невски”. Негов диригент е Найден Тодоров. Билетите за него бяха изкупени още преди месец.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР