Звездата на Виенската държавна опера и признатата по цял свят

...
Звездата на Виенската държавна опера и признатата по цял свят
Коментари Харесай

Звезда на Виенската държавна опера пристига с Vienna Classic Orchestra

Звездата на Виенската държавна опера и приетата по целия свят сопрано певица Джудит Халас ще бъде солистка в блестящия концерт, който Vienna Classic Orchestra ще изнесе на 8 декември в зала 1 на НДК в София . Омагьосващият глас на певицата ще очарова всички родни фенове на класическата музика в непредставян до този миг обилен коледен театър на концертмайсторите на истинския виенски оркестър, който ще събере в една стратегия най-обичаните мостри на една многолетна музикална традиция.
 концерт NOVA
Джудит Халас е едно от най-познатите и обичани имена на актуалната австрийска класическа сцена. Завършва Виенската Консерватория с цялостно отличие през 2002 година, след образование при някои от най-изявените музикални професори там. Паралелно с това приключва и няколко мастъркласа.
 Джудит Халас NOVA
През 2001 Халас става член на Виенската Държавна Опера, превъплъщавайки се в функции като Памина от „ Вълшебната флейта “ на Моцарт, Воглинда от „ Рейнско злато “ и „ Залезът на боговете “ на Вагнер, Нахаде от „ Ариадна на Наксос “ на Щраус, Каролка от „ Йенуфа “ на Леош Яначек и доста други. Още след първото зрелище с нейно присъединяване тя се трансформира във любимец както на публиката, по този начин и на медиите, които се изричат извънредно ласкаво за невероятния й гений: „ Лиричният, компактен глас на Джудит Халас е същинска приятност и успокоение “, написа Die Presse, а Der Standard добавя „ Джудит Халас като Памина впечатлява с вокалните си дадености “.-->

Певицата се е изявявала на редица квалитетни концерти и фестивали в целия свят: Япония, Канада, Швеция, Финландия, Гърция, Германия, Испания, Австрия, Швейцария, Италия, Румъния, България, Полша, Египет, Катар, Нова Зеландия и Австралия.

Vienna Classic Orchestr a е учреден от някои от най-изявените музиканти, свирили във Виенската филхармония. Както проличава от името му, във всеки звук и всеки подробност на оркестъра се открива неразривната му връзка с традицията на Виена. Всичките му членове получават образованието си в австрийската столица и всички те работят в бароковия град с най-големите локални оркестри, в това число и в фамозната Виенска филхармония в продължение на доста години.
 концерт NOVA
Диригент е приетият и прочут в целия свят Ърнест Лещер .

Продължителните разработки по творбите на най-големите композитори на виенската класика дава съображение оркестърът да бъде озаглавен на този възвишен интервал на музикален напредък, отдавайки респект на Щраус, Ланер и Шуберт. Тази несравнима атмосфера на най-висша приятност от шедьоврите, оценени високо от тогавашната виенска монархия, ще потопи феновете в зала 1 на НДК в един благороден празник на сетивата, който дълго ще помнят. Концертът на Vienna Classic Orchestra е една превъзходна въведения към последващия величествен театър от специфичната коледна стратегия – грандиозния съветски Балет на лед, който ще се изяви ден по-късно, на 9 декември, още веднъж в зала 1 на НДК, с безспорната класика „ Лебедово езеро “.

Билети за концерта на Vienna Classic Orchestra са в продажба на цени от 30 и 60 лева и ВИП места от 80 лева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР