Звездата на родния баскетбол - Александър Везенков, даде специално интервю

...
Звездата на родния баскетбол - Александър Везенков, даде специално интервю
Коментари Харесай

Александър Везенков пред bTV: Трябва да покажем лице за победи!

Звездата на родния баскетбол - Александър Везенков, даде особено изявление пред bTV, в което приказва за идните мачове, силата на българската аудитория и бъдещето си.

Баскетболистът Александър Везенков се причисли към редиците на мъжкия народен тим, откакто завърши уговорките си с " Барселона " за този сезон.

" Чувствам се добре физически и душевен. Аз не съм спирал да работя там, въпреки че бях отвън тима. Винаги да пристигам в националния тим е нещо доста хубаво. Чакам да се причисля към момчетата и към тренировките. Започваме със хубавичко работа и да се готвим за първия мач ", стартира Везенков.

" Имаме две седмици до първия формален мач. Ние се познаваме, играем към този момент 3 години дружно, тъй че не мисля, че ще имаме проблеми. Треньорът ще ни напъне малко и мисля, че на 29 юни ще бъдем подготвени. "

" Трябва да покажем лице за победи. Хубаво е да играем добре. Хубави са позитивните думи на хората, само че знаем че играем един спорт,в който би трябвало да идват успехите. Макар че бяхме близко и в трите мача, в този момент към този момент успеха е наложителна. Не го споделям, с цел да сложа някакъв стрес или напрежение, само че това е самата истина. Трябва да победим в първия мач в нашата зала, с цел да се класираме по-напред. "
Снимка: Lap.bg
" Много неща не ни доближиха. Малко опит, аз пристигнах за един ден, потеглих си. Преди първия мач бях тук единствено два дни. Отборът не беше привикнал да играе за толкоз малко време и то два мача. Мисля, че губихме мачовете най-после и това би трябвало да ни е урок. Трябва да забележим грешките си и да продължим напред. Трябва да победим Исландия, като за начало. "

" Двата мача са значими, само че Исландия е първият мач. Много е значим. Ако победим – съвсем се класираме. Трябва да наблегнем на този мач. В Чехия, несъмнено, ще отидем, с цел да играем добре, с цел да успеха. Без първия мач, вторият не съществува. Трябва да упражняваме добре. Мисля, че има предпочитание, има хъс от всички момчета. "

" Без българската аудитория няма, по какъв начин да стане. Надявам се да изпълнят залата. Виждам, че федерацията прави реклама и се надявам залата в Ботевград да е цялостна. Всички дружно да победим в този дуел. "
Снимка: Lap.bg
" Да играеш у дома е нещо доста хубаво. Да играеш пред твоето семейство, пред твоите другари е нещо доста хубаво. Различно е да играеш за твоята страна, в сравнение с за твоя клубен тим. Така мисля, че се усещат всички момчета, треньори и това ни дава една мотивация. "

" На тематиката за " Барселона " не желая да приказвам. Отборът има до края на месеца да реши. Всичко е в техни ръце. Аз сега съм съсредоточен в националния тим. Искам да се представим добре. Искам да се представим, като едно цяло. Това ми е сега в главата. Има време да се мисли за бъдещето. "

" Искам да съм здрав, да оказа помощ на националния тим, да оказа помощ на съотборниците ми, на треньорите ми и да раздаваме публиката. Когато съм отвън групата, единственото, което мисля е за мача с Исландия. В това ми е цялата мощ, в това ми е цялата тенденция. "

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР