Звездата на родната естрада Стефка Берова не смее да се

...
Звездата на родната естрада Стефка Берова не смее да се
Коментари Харесай

Срамота! Стефка Берова е в изключително тежък период, пенсията й не стига дори за лекарства

Звездата на родната сцена Стефка Берова не смее да се похвали с нарастването на пенсията си пред сътрудници, тъй като сумата не ѝ стигала даже да си купува медикаментите за месеца, които приема. Не е загадка, че 79-годишната гласовита певица отдавна страда от диабет в напреднала форма и приема лекарства всекидневно, с цел да поддържа кръвната си захар в норма. Те били ужасно скъпи, а приходите на Берова са в размер на едвам 350 лв., написа plovdiv24.bg.

Доскоро пенсията ѝ възлизаше на още по-скромна сума – позорните 215 лв., които ѝ присъдили за дългогодишния ѝ стаж поради неуместната обстановка с изгорелите документи на „ Концертна дирекция “, след която съвсем цялата колегия на естрадажиите пропищя. Стефка обаче бе почетена от Министерство на културата и тази година попадна в описите за наградни пенсии, които удостоените ще могат да получават в идващите 3 години. Певицата не „ хвана “ огромната награда от 500 лв., а по убеждение на екипа на министерството ѝ беше дадена по-ниската сума от 350.

Берова нееднократно е намеквала за двойните аршини, по които се присъждат сходен жанр награди. Тя бе измежду първите, възроптали поради пожизнените пенсии от 700 лв., каквито вземат колежките ѝ Лили Иванова, Йорданка Христова и още доста родни създатели. Без да изпитва злоба, певицата разяснява, че всички, които са се посветили на творчеството и са прославяли България в годините, заслужават сходни финансови почести.

В момента Стефка още веднъж се е върнала у нас, с цел да вземе присъединяване в концертите „ Вечните песни на България “, въпреки в последните години да обитава главно в Италия, където от дълго време се откри нейната щерка. Преди години, когато реши да замине на Ботуша, естрадната звезда показа, че е подготвена даже да работи като чистачка, с цел да се устоя.

Музикалната легенда тази година отбелязва креативен празник – цели 55 години на сцена, само че честване с огромен независим концерт към този момент не е оповестила, защото в последните години за нея и сътрудниците ѝ става все по-трудно да намират спонсори за сходен жанр събития, като се изключи Лили Иванова, написа „ Ретро “. Тя съумява да притегли най-големите компании и предприемачи и с техните средства реализира плановете си.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР