Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе спечели за четвърти пореден път

...
Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе спечели за четвърти пореден път
Коментари Харесай

Килиан Мбапе бе избран за четвърти пореден път за играч на сезона в Лига 1

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе завоюва за четвърти следващ път наградата за най-хубав състезател във френската Лига 1, откакто оказа помощ на своя отбор да победи с купата в шампионата за рекорден 11-и път в своята история.

Парижани завоюваха златните медали кръг преди края на сезона, завършвайки наедно 1:1 като посетител на Страсбург, което беше изцяло задоволително, с цел да си подсигуряват момчетата на Кристоф Галтие първото място.

В хода на акцията до този миг Мбапе има на сметката си 28 гола в Лига 1, с което младият футболист заслужи и за четвърти следващ път премията за най-хубав състезател в шампионата на Франция, като при награждаването си разгласи, че ще продължи да носи екипа на ПСЖ и през идващия сезон.

" Искам да благодаря на играчите и на всички хора, работещи в сянка. Винаги съм желал да оставя диря. Не чаках да печеля толкоз доста толкоз рано, само че съм благополучен, че върша история за моята страна. Щастлив съм и ще бъда тук през идващия сезон ", показа Килиан Мбапе.

Междувременно премията за треньор на годината предстоящо отиде при наставника на Ланс Франк Хайсе, който изведе отбора до сребърните медали в Лига 1 след пауза от 21 години и по този метод класира отбора в групите на Шампионската лига.

" Това е историята на три сезона... тези, които към този момент не са в това премеждие, не ви не помня. Това, което преживяхме, е незабравимо ", съобщи Хайсе, който пое " кърваво-златните ", до момента в който те още се подвизаваха в Лига 2 през 2020-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР