Звездата на Пари Сен Жермен Неймар и вратарят на Ливърпул

...
Звездата на Пари Сен Жермен Неймар и вратарят на Ливърпул
Коментари Харесай

Бразилски футболни звезди даряват средства за пострадали семейства от COVID-19

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар и вратарят на Ливърпул Алисон Бекер, дружно с други звезди на бразилския футбол- играчи и треньори, поддържаха напъните на Бразилската футболна конфедерация (КБФ) в поддръжка на потърпевши фамилии.
Федерацията по футбол сътвори фонд, в който се събират средства за хора и цели семейства, потърпевши стопански от разразилата се пандемия COVID-19.

Група от 57 души- играчи, треньори и ръководители, в която влиза и някогашният десен бек на Барселона Дани Алвеш, е дарила общо 2.5 милиона реала (463 787 долара), като сумата към този момент е в сметката на КБФ.

" В сложни моменти като тези доста фамилии се нуждаят от помощ, нашата помощ ", сподели Неймар във видео, оповестено на уеб страницата на CBF.

Парите ще отидат за три организации, работещи в гъсто обитаемоте фавели (гетата на Бразилия) и са задоволителни, с цел да обезпечат храна и санитарни артикули за 32 000 фамилии за два месеца, съобщи президентът на CBF Роджерио Кабокло.

Популярността на дарителската акция набъбна, откакто националният селекционер на Бразилия Тите и неговите играчиха насърчи почитателите да подаряват, като приканиха образецът им да бъде последван и от спортисти от други спортове.
КБФ съобщи, че разпределението на събраните пари ще бъде следено от счетоводители, които ще работят гратис за идеята.

Инициативата идва седмица, откакто редица от високопоставени някогашни играчи, в това число Дунга, Зико и Пауло Роберто Фалкао, събраха милиони посредством личните си акции.

Досега Бразилия заяви за 43 079 случая на COVID-19, с 2741 със смъртен излаз, което е най-високият индикатор в Южна Америка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР