Звездата на Пари Сен Жермен Неймар да Силва е решен

...
Звездата на Пари Сен Жермен Неймар да Силва е решен
Коментари Харесай

Неймар почнал задявката с Реал още докато бил в Барса

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар да Силва е решен непременно да заиграе в Реал Мадрид, а вестник „ Марка” излезе с забавно разобличаване в тази връзка. Според мадридското издание, което е мощно доближено до „ лос бланкос”, първите контакти сред бразилеца и клубното управление са почнали още до момента в който играчът е бил част от кръвния зложелател на Реал – Барселона.

Бащата на Неймар: Той има бъдеще в ПСЖ

Изданието от испанската столица твърди, че сред европейския клубен първенец и 26-годишният състезател има кардинална сделка, която е била финализирана по време на церемонията по връчването на „ Златната топка” през декември. Тогава бащата на футболиста, който играе и ролята на негов сътрудник, е скрепил главните елементи по договорката. Същата вечер президентът на Реал Флорентино Перес излезе с многозначителното изявление, че „ Реал знае по какъв начин да се грижи за великите си футболисти”.

Спортен колос оказва помощ на Реал с привличането на Неймар

„ Марка” твърди, че първият ход на договарянията е изработен таман от Неймар през януари 2016 година. Тогава двете страни още веднъж се срещнали на церемонията за „ Златната топка” в Цюрих. Бащата на Неймар споделил пред Реал, че синът му е взел решение да напусне каталунския гранд и е податлив да изслуша непознати предложения. Такива пристигнали от Реал, Манчестър Сити и ПСЖ, а в последна сметка нападателят подписа нов контракт с Барса… и месеци по-късно към този момент беше състезател на парижани против умопомрачителните 222 милиона евро.

Сега Неймар към този момент горко се разкайва за своето решение и признава, че е позволил неточност с ПСЖ. Той не бил удовлетворен от класата на Лига 1, където смятал, че похабява гения си. На всичкото от горната страна той бил в конлфликт с част от съотборниците си, най-много с аржентинския клан (Анхел ди Мария, Хавиер Пасторе, Джовани Ло Селсо) и централния нападател Единсон Кавани.

Le Parisien: ПСЖ не може да подсигурява оставането на Неймар

Макар договорът на Неймар с ПСЖ да е до 2022 година, той желае да играе в Реал Мадрид, а още по-важното, според историята на „ Марка” – Неймар не счита отсрочва напускането си с цялостен сезон. Антуражът на нападателя упорства прехвърлянето да се случи още след края на сезона. В тази връзка изданието напомня думите на Маркос Мота, юрист от кликата към острието. През януари юристът съобщи: „ Мога да подсигурявам, че договорът на Неймар не съдържа освобождаваща уговорка, нито пък възбрана да премине в Реал Мадрид или някъде другаде.”

Проучването на Реал обаче е получило друга информация – че през лятото на 2019 година според същият този контракт Неймар може да подава в клубната каса 222 милиона евро и да разтрогне едностранно. Това се явява значима алтернатива, само че и Реал, и Неймар са твърдо решени да работят това лято. „ На 26 години играчът към този момент стартира да бърза със стъпването на международния футболен връх, същият, който към този момент цяла декада си поделят Меси и Кристиано. А той знае, че най-хубавият метод да блесне и да реализира фантазията си е с „ белия” клуб”, написа „ Марка”.

Реал подготвен да продаде Бензема за 50 милиона

Медията упорства, че Реал е квалифициран и за двата сюжета. За да подпише в този момент с Неймар, ще би трябвало да се акумулират към 300 милиона евро, като най-вероятно огромна част от тези пари ще дойдат след продажби на фигури като Гарет Бейл, Бензема и може би още някой конвертируем състезател. Дори и Неймар да не дойде, по този начин или другояче се готви сериозна чистка в предни позиции, като само Роналдо е сигурен за мястото си. По-важното е в тази ситуация, че Реал ще се въздържи от закупуването на различен класен атакуващ състезател, до момента в който има вяра, че има късмет да притегли Неймар в редиците си.

Визита на високо ниво за контузения Неймар

В ПСЖ към този момент демонстрираха известна раздразнителност по повод бъдещето на огромната си лятна инвестиция. От клуба изпратиха делегация в Бразилия, отпред с президента Насер Ал-Хелайфи, която да ревизира по какъв начин върви възобновяване на футболиста след интервенцията. Френският гранд опита да смекчи обстановката, настоявайки за това, че пътуването е било планувано от по-рано и няма нищо общо с вилнеещите клюки.

Ал-Хеайфи към този момент направи едно изрично изявление по отношение на Неймар, заявявайки, че футболистът на „ 2 хиляди процента” няма да отиде в Реал. В случая става дума повече за авторитет в сравнение с за пари, смятат от „ Марка”. „ Шейхът на Катар – Тамим бин Хамад Ал Тани, същинският притежател на ПСЖ, е дал указания да не се водят никакви договаряния за Неймар при каквито и да било условия. Имиджът и гордостта на Катар са заложени на карта и по никакъв метод там няма да разрешат да насочат обръщение за своята уязвимост пред целия свят, даже и Неймар да приложи напън ПСЖ въпреки всичко да влезе в диалог”, разясниха от испанската медия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР