Звездата на отбора на Ред Бул във Формула 1 Макс

...
Звездата на отбора на Ред Бул във Формула 1 Макс
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели и третата тренировка в Бахрейн

Звездата на тима на Ред Бул във Формула 1 Макс Верстапен още веднъж зададе темпото в днешната трета свободна подготовка за неделната Гран При на Бахрейн и остави всичките си съперници надалеч зад тила си. Младият нидерландец сподели, че се усеща доста удобно в новия болид на " Биковете ", и с лекост остави зад себе си седемкратния международен първенец Люис Хамилтън от тима на Мерцедес на второто място с закъснение от 0.739 секунди.

Люис въпреки всичко сподели, че няма да се съобщи без пердах, и всички чакаме да разкрие цялостния капацитет на новия W12 болид на първенците от Мерцедес в идната след два часа подготовка на пистата „ Сахир “.

Пиер Гасли от тима на Алфа Таури продължава със мощното си показване от предходната година и ще опита да го придвижи и през този сезон. Французинът записа трето време, само че все пак изостана с цяла секунда от водача Макс.

Валтери Ботас имаше извънредно тежка сесия, като по този начин и не съумя да настрои болида си, който се държеше доста несигурно. Така финландският водач на Мерцедес остана едвам четвърти с закъснение от половин секунда спрямо най-хубавото време, което записа съотборникът му Хамилтън.

Новият водач на Ред Бул Серхио Перес предстоящо ще се нуждае от повече време, до момента в който успее да се приближи до светкавичното движение на съотборника си Верстапен. Перес остана пети преди квалификацията на 1.33 секунди зад Макс.

Шести се подреди Карлос Сайнц, който малко ненадейно бе по-бърз от съотборника си във Ферари Шарл Леклер. Младият монегаск записа разочароващото 11-о време и ще се надява на по-добро показване в квалификацията.

Кими Райконен от Алфа Таури, Естебан Окон от Алпин, водачът на Астън Мартин Ланс Строл и Даниел Рикардо за новия си тим Макларън допълниха подреждането в топ 10 в края на третата подготовка.

Себастиан Фетел продължава да изпитва усложнения с настройките на новия болид на Астън Мартин. С него четирикратният международен първенец имаше доста механически проблеми по време на предсезонната подготовка, а през днешния ден съумя да запише едвам 14-о време.

Фернандо Алонсо също не съумя да си пробие път до топ 10 и остана едвам 15-и преди завръщането си във Формула 1 с тима на Алпин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР