Звездата на Милан Златан Ибрахимович даде поредното си дълго интервю

...
Звездата на Милан Златан Ибрахимович даде поредното си дълго интервю
Коментари Харесай

Ибрахимович: Днес се чувствам като лидер - аз водя, а отборът ме следва

Звездата на Милан Златан Ибрахимович даде следващото си дълго изявление през последните няколко месеца. Той приказва по най-различни тематики, измежду които тази за своето бъдеще в клуба, защото договорът на 39-годишния нападател изтича в края на сезона.

“Днес се усещам като водач. Аз повеждам, а тимът ме следва. Преди 10 години Милан беше друг. Но този Милан, който заварих през 2020-а, също беше друг - с млад състав. Работим и вършим саможертви, а резултатите са налице. Заслугата за тях не е само моя. Не мога да преценява какъв е бил тимът преди мен. Правим огромни неща, което е правилно, също както това, че към момента нищо не сме спечелили. Имаме предпочитание да реализираме още повече неща.

Подарените от мен PlayStation-и на моите съотборници? Всъщност, аз ги попитах: “Кой желае един като възнаграждение”? Раздадох такива на тези, които бяха в листата. На останалите, които също желаеха, им споделих: “Оо, не, закъсняхте”. Така разбрах с кого си имам работа (смее се - б.р.). Сега обаче всеки ме слуша. Това, че принудих Пиер Калулу да си смъкна ръкавиците в своя дебют? Да, несъмнено го направих. Млад мъж, който дебютира като бранител и носи ръкавици - по какъв начин наподобява той? Това несъмнено не плаши съперника.

Винаги съм харесвал тези бранители, които одобряват тежкия и почтен двубой. Нека си напомним, че в предишното нямаше ВАР. Паоло Малдини ме стимулираше. Сега той твърди, че преди време не съм бил толкоз мощен, колкото в този момент, само че в случай че си припомням вярно, не е като да е печелил всеки двубой против мен. Харесвам и Джорджо Киелини, той е животно, което непрекъснато те следва. Това е верният нрав. Джанлуиджи Донарума? Той е най-силният вратар в света. Но не, на него нищо не му споделям. Той би трябвало да продължи да бъде гладен за триумфи. Не е обикновено това, че не е изиграл даже един мач в Шампионската лига.

Дали е несъмнено присъединяване ни в ШЛ? Все още е рано. Колко още остава? Цял полусезон плюс още два кръга от досегашния. Освен това слагането на цели е като това да си поставиш граници. Аз в никакъв случай не го върша. Вторият е първият измежду последните. Искам да извлека най-хубавото от мен и от отбора във всеки ден и всяка подготовка. Това, че Милан не е в европейския хайлайф, не е обикновено нито за клуба, нито за почитателите. При цялото ми почитание, виждам Аталанта в ШЛ, а Милан - не. Дойдох, с цел да трансформира това. Не знам какво е ставало тук в предходните седем години. Ясно ми е, че в случай че няма непоклатимост в клуба, не може да има такава и на терена.

Пререканието ми с Иван Газидис? Всички си бяха у дома и нищо не беше свършено. След това се върнахме към тренировките и тимът искаше сигурност, а не получи такава. Затова аз се пробвах да я потърся. Единствено с потвърждението, че Стефано Пиоли остава, обстановката се обясни. Бяхме уплашени. Чувствахме се като че ли бяхме на съд преди даже да сме създали нещо. Нашата убеденост обаче по този начин и не ни напусна.

Пиоли ми има вяра и ми дава указания, които аз одобрявам. Има добър баланс на отговорностите. Чувствам се добре на терена и отвън него. Всеки ден Пиоли изпраща известия на играчите, като им дава убеденост. Той потвърди, че е треньор на добър отбор. Аз и Кристиано Роналдо? И двамата желаеме да даваме всичко за своя тим и да сме най-хубавите. Ние обаче не сме тези, които преценят кой е най-хубавият. Кога ще реша своето бъдеще? Докато съм добре, ще продължа напред. Договорът ми изтича през юни и тогава ще приказваме за това. Не желаех да попадам в обстановки без излаз, нито пък клубът. Ето за какво при моето идване подписах единствено за шест месеца и по-късно възобнових контракта. Други мислят друго, аз съм “за” свободата на избор.

Днешното ми предизвикателство е да направя по този начин, че един млад тим да е зрял, което е друго от това, с което съм привикнал. Именно то ме кара да изпитвам още по-голяма приятност от успехите. Когато споделиха, че съм позитивен за ковид, не знаех какво да чакам. Четях и слушах всичко, без да разбирам. Стоях заключен у дома, говорейки на стените, до момента в който времето постепенно отминаваше. Почти на 40 години съм. Не ми е прелестно да го призная, само че си е по този начин. Когато бях млад, имах мощни страсти, а в този момент имам богат опит. Точно по тази причина върша по-малко неща на терена, само че пък съм по-полезен. Много хора стопират с футбола на 35 години. По-умните се приспособяват и не престават. Избрах Милан, тъй като беше най-трудното предизвикателство. Не се интересувах от тим, сигурен за купата. Вместо това бях притеглен от невъзможното”, съобщи Ибрахимович пред " Кориере дело спорт ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР