Звездата на Черно море Мариян Огнянов говори за днешния мач

...
Звездата на Черно море Мариян Огнянов говори за днешния мач
Коментари Харесай

Мариян Огнянов: Този Левски не ни плаши, ЦСКА и Лудогорец се борят за титлата

Звездата на Черно море Мариян Огнянов приказва за днешния мач с някогашния си тим - Левски. Огнянов е единственият футболист в историята на " сините ", който има гол в групите на Шампионска лига, откакто наказа Челси. Той даде изявление за в. " Тема Спорт ". Ето какво сподели:

Марияне, каква е ситуацията в Черно море след неособено сполучливия старт на пролетния дял - взехте точка на " Армията " (0:0), само че към момента нямате победа...

- Обстановката е естествена. Наистина не започнахме по най-хубавия метод, изключително против Берое (1:4), а и в последния кръг с Етър (1:1). Затова и чакаме с неспокойствие срещата с Левски, с цел да обърнем нещата и да стигнем до победа.

Какви са усещанията ти от Левски?

- От началото на годината не съм ги гледал, почтено казано. Очаквам да стане прекрасен мач и да спечелим, несъмнено. Предпочитам да не приказвам за Левски, има хора, които би трябвало да проучват играта на тима. Аз виждам себе си и Черно море.

Може ли да се каже, че излизате без боязън против Левски?

- От кое да ни е боязън? Няма с какво да ни уплашат. Имаме нужното почитание, само че то е еднообразно към всеки противник, без значение дали играем с Левски, ЦСКА или Етър. Нищо по-различно няма да е в идния дуел.

Как се отразява на тима назначението на Илиан Илиев?

- Ефектът е положителен. Убеден съм, че вие, публицистите, напълно скоро ще оцените неговата работа. Вярвам, че нещата ще тръгнат в по-добра посока за Черно море. Досега тимът лъкатушеше, само че се работи по верния метод и считам, че ще реализираме резултати.

А с какво си обясняваш това лъкатушене?

- Много дълга и необятна е тематиката. Г-н Илиев ни е третият треньор за шест месеца, което споделя задоволително. Надявам се при него към този момент нещата да потръгнат и да създадем мощен тим, което е най-важното за нас. Трябва да стабилизираме изявите си и да радваме почитателите на Черно море, тъй като те страдат от представянето ни. Особено от това във Варна.

На какво се дължи серията ви без победа на " Тича ", която продължава повече от половин година?

- Има някакво напрежение и вдървеност в домакинските ни мачове. Проблемът е психически. Натрупаха ни се много отрицателни резултати във Варна и те оказват въздействие. Надявам се против Левски към този момент да намерим пътя към триумфа, ще ни би трябвало и малко шанс. Пак споделям, че работим по верния метод, а тимът има и нужната тактическа дисциплинираност, изключително в последните два мача с ЦСКА и Етър. Вярвам, че сме си взели поуките от предходния дуел на " Тича " с Берое (1:4) и в този момент ще реализираме стремежи резултат.

Да разбираме ли, че пролетта ще бъде преходна за Черно море?

- Може и по този начин да се каже. Основната ни цел е да сглобим мощен тим, който последователно да стартира да дава резултати. Това е главната цел на господин Илиев. И най-много би трябвало да подобрим представянето си вкъщи. Като посетители не мисля, че има мотиви да сме недоволни. Там спечелихме много точки. Но очевидно и постоянството се явява проблем при нас. Надявам се всичко това да се промени напролет.

Какъв е стилът на игра, който желаете да наложите?

- От времето, в което работим дружно с господин Илиев, имам усещане, че обича атакуващия жанр на игра, с дълготрайно притежание на топката. Дано в скоро време да успеем да осъществим неговите визии.

Доколко действителни са възможностите ви за класиране в първата шестица на плейофите?

- Задачата първоначално е по-скоро да почистим стила на игра и да станем боеспособни и във Варна. От шестицата няма да се откажем, само че нещата стават много сложни, защото не всичко зависи от нас, а и имаме много тежка стратегия до края на постоянния сезон - играем с Левски, Лудогорец и Локо Пловдив. Лошото е, че нещата не са в наши ръце, по тази причина и дълготрайното бъдеще е по-важно.

Как се вписват новите попълнения? Макенджиев се включи много мощно на " Армията " против ЦСКА...

- Всички са положителни футболисти. С множеството се познаваме от години насам. Сигурен съм, че ще оказват помощ.

Дългосрочно ли се виждаш в Черно море?

- В България това е много релативно да се каже. Имам контракт до 2019-а, само че всичко може да стане. Не си върша проекти отсега нататък. Винаги съм давал 100 % за клубовете си и съм поставял тима на напред във времето.

Притеснява ли те съдийството в мача с Левски? Доста кавги има по тази линия през сезона...

- Надявам се реферът (б.а.- Станислав Тодоров) да управлява 50 на 50. И тяхната на съдиите е сложна. Наистина направиха много неточности, видяхме и последния кръг, само че се надявам всичко да е наред в дуела с Левски и футболът да победи.

Как виждаш борбата за купата? Кои тимове са действителните претенденти за първото място?

- Това са Лудогорец и ЦСКА, те безспорно имат най-сериозни причини за купата и ще водят разногласието за първото място. С прогноза кой ще е първи не мога да се наемам.

Левски сякаш върви със стъпка обратно от Лудогорец и ЦСКА?

- Не имам вяра, че сега на някои от хората, които обичат Левски, им харесва играта. Едва ли има подобен човек. И за Левски, както за Черно море е по-важно да изградят тим, който да радва почитателите. Според мен още не са подготвени за купа. Ясно е, че няма метод да се откажат от преследването, само че ще им е извънредно мъчно.

В какво положение ще е теренът на " Тича " за мача с Левски?

- Няма да има аргументи да се оправдаваме с него, в положително положение е. Климатичните условия бяха тежки, а и в България не сме привикнали да играем през три дни, само че ще се оправим. Ще се получи прекрасен мач. Радващото за нас е, че се върнаха и всички контузени футболисти. Благодарение на това няма да имаме проблеми със сгъстената стратегия.

 Черно море и Левски ще се надлъгват на
Черно море и Левски ще се надлъгват на " Тича "

Срещата е от 17,30 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР