Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев спечели убедително приза за

...
Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев спечели убедително приза за
Коментари Харесай

Тодор Неделев е Футболист №1 за декември

Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев завоюва безапелационно наградата за Футболист №1 в efbet Лига за месец декември съгласно InStat Index. Класацията се прави за втори следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

Халфът на „ канарчетата “ събра показател на ИНСТАТ 373,67 и за повторно печели премията след февруари 2019 година. Любопитен факт е, че втори след Неделев в класацията е неговият млад съотборник Станислав Шопов, който има показател 306,67. Призовата тройка добавя халфът на Левски Паулиньо с 297,33 ИНСТАТ показател.

Припомняме, че за победител се афишира играчът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на футболиста - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

През сегашния сезон спечелилите в предходните ранглисти за най-хубав футболист съгласно InStat Index за съответните месеци бяха Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА-София), Холмар Ейолфсон (Левски), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Джоди Лукоки (Лудогорец).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР