Звездата на българския футбол Христо Стоичков избесня в ефир. Забранявам да

...
Звездата на българския футбол Христо Стоичков избесня в ефир.
Забранявам да
Коментари Харесай

Стоичков избесня в ефир, закани се жестоко!

Звездата на българския футбол Христо Стоичков избесня в ефир.

Забранявам да ме поставят под общ знаменател с други! Това съобщи Христо Стоичков в подкаста “Код Спорт ” пред Владимир Памуков във връзка изказванията за неуспеха на “Четвъртите в света ”.

Мега звездата на българския футбол изрично се разграничи от съотборниците си от звездния отбор от Съединени американски щати 94. По-конкретно тези, които сега ръководят БФС и футбола ни.

Стоичков избесня в ефир

“Да се споделя тъкмо този, този и този ”, прикани Камата. “Четвъртите в света са треньори, доктори, масажисти, водачи на групата, президенти, футболисти – играли или не. Когато приказваш, давай имена. Ако някой още един път не спомене някой поименно, а приказва световно за “Четвърти в света ”, по този начин ще го изрежа, че свят ще му се завие. ”

 

 

Световното състезание по футбол през 1994 година

се организира в Съединени американски щати. А първенец става Бразилия, която побеждава на финала Италия след осъществяване на дузпи. Националният тим на България се класира на четвърто мяст. От трите тима класирали се по-добре от него, единствено Шведския преди и по-късно в никакъв случай не е печелил международно състезание.

Лятото на 1994 година, Световното състезание по футбол в Съединените щати. България взе участие за шести път на международни финали. Всъщност взе участие, тъй като 9 месеца по-рано Господ „ стана българин ”. На 17 ноември на стадион Парк де пренс в Париж се решаваше кой – Франция или България ще се класира за САЩ-94. Тогава, при резултат 1:1 (който класира Франция), в последната минута Емил Костадинов наниза приказен гол във вратата на Бернар Лама и попари „ петлите ”. В този момент в ефира на Българската национална телевизия прозвуча и крилатата фраза „ Господ е българин “, изречена от именития футболен коментатор Николай Колев-Мичмана.

Другото е история като в приказките. Господ наподобява остана най-малко за известно време българин, тъй като Националният тим на България, или, както ще ги назовават вечно – „ Пеневата чета ”, съумя да запише най-голямото достижение на българския футбол, класирайки се на полуфинала на международното състезание.

Още вести четеет в секция Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР