Звездата на английския женски футбол Бет Мийд бе удостоена с

...
Звездата на английския женски футбол Бет Мийд бе удостоена с
Коментари Харесай

Бет Мийд е Спортист на годината във Великобритания

Звездата на британския женски футбол Бет Мийд бе удостоена с премията Спортист на годината на Англия, която се връчва от Би Би Си. Мийд, която по-рано тази година остана на второ място в класацията за Златната топка, изведе Англия до купата на домашното Европейско състезание, като стана голмайстор на шампионата и бе избрана за най-хубав състезател в конкуренцията.

27-годишната състезателка на Арсенал е първата футболистка, която печели влиятелното отличие.

" За мен е голяма чест. Нямаше да го реализира без девойките. Да, аз вкарах няколко гола и взимам тази премия, само че това нямаше да се случи без тях. Това е за женския спорт, който върви в вярната посока. Нека продължаваме да се борим, девойки ", съобщи Мийд на церемонията по награждаването.

През сезон 2021/22 Мийд вкара общо 20 гола в 19 мача за Англия, в това число 6 гола и 5 асистенции на Евро 2022.

На второ място в класацията остана звездата на британския народен тим по крикет Бен Стоукс, а капитанката на олимпийските шампионки в кърлинга Ийв Мюирхед приключи трета в подреждането. Легендата на снукъра Рони О`Съливан, който напролет изравни върха на Стивън Хендри от седем международни трофеи, за следващ път бе подценен и остава без най-престижната самостоятелна спортна премия във Англия.

Другите номинирани бяха гимнастичката Джесика Гадирова и лекоатлетът Джейк Уайтман.

Очаквано женският народен тим по футбол бе разгласен за Отбор на годината, а селекционерката Сарина Вайгман за Треньор номер 1. Гадирова получи оценката за най-хубав млад състезател на 2022, Юсейн Болт получи приз за цялостната си кариера, а Лионел Меси за " Световна спортна звезда ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР