Звеното за финансово разузнаване (FIU) на Южна Корея започна разследване

...
Звеното за финансово разузнаване (FIU) на Южна Корея започна разследване
Коментари Харесай

Разследват една от най-големите крипто борси в света

Звеното за финансово разузнаване (FIU) на Южна Корея стартира следствие на финансовите интервенции на крипто борсата OKХ на територията на страната. То е провокирано от изказвания за непозволени дейности, излиза наяве от констатации на организацията, представени от международните уеб сайтове за криптовалути.

Изглежда, че OKX може да е заобиколила наредбите, като е правила недекларирани действия в границите на Южна Корея, настояват от Асоциацията на тържищата за цифрови активи (DAXA). Разследването е ориентирано съответно към маркетинговите практики на OKX, за които се твърди, че са включвали потреблението на локални инфлуенсъри за привличане на корейски консуматори. Тази тактика провокира обилни правни и етични опасения.
 Турция е все по-близо до регулирането на крипто активи
Турция е все по-близо до регулирането на крипто активи

Страната е в сивия лист на Работната група за финансово деяние (FATF)

OKХ е третата по величина в света борса за фючърси върху криптовалути. Липсата на поддръжка на корейски език на уеб страницата на OKX в допълнение утежни обстановката, привличайки вниманието на финансовите органи, които акцентират смисъла на транспарантните покупко-продажби с корейски клиенти.

Спазването на законите на Южна Корея е от решаващо значение за крипто тържищата, които се стремят да обслужват възходящата потребителска база в страната, която се чака да доближи 12,02 милиона до 2028 година. Въпреки това, рекламните старания на OKX, изключително в платформата Telegram, допускат целеустремен опит за навигиране на регулаторните условия.

Според крипто специалистите, дейностите на OKX могат да нарушат Закона за характерната финансова информация, изключително когато са ориентирани към корейските консуматори посредством авторитетни лица в обществените медии.

Продължаващото следствие на FIU акцентира смисъла на спазването на нормативните условия и отбраната на вложителите в бранша на криптовалутите.
 Крейг Райт ли е основателят на биткойн Сатоши Накамото
Спекулант или не: Това ли е основателят на биткойн?

Лондонски съд ще се произнесе
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР