Зубин Поток. Най-голямата и най-дълга спортна-туристическата атракция за катерене на

...
Зубин Поток. Най-голямата и най-дълга спортна-туристическата атракция за катерене на
Коментари Харесай

„Вечерни новости“: Най-голямата спортна-туристическата атракция за катерене „Виа ферата Берим“ бе пусната за експлоатация през уикенда

Зубин Поток. Най-голямата и най-дълга спортна-туристическата атракция за катерене на Балканите „ Vija Ferrari Berim “, е приключена преди 10 дни в община Зубин Поток и бе въведен в употреба през този уикенд, предава електронното издание на „ Вечерни новости “. В събота на пистата дълга 3 километра, над стоманени тротоари, кабели и висящи мостове, пресичащи над височината от 520 метра, са минали 40 алпинисти и катерачи от централната част на Сърбия и чужбина. Медията разяснява, че професионални водачи от чужбина правят оценка мястото като едно от най-атрактивните в Европа.
А Драгиша Миячич, шеф на Института за териториално икономическо развиване, споделя, че „ Виа Ферат Берим “ в Берим планина работи от 2015 година и с помощта на привлекателността, водещи европейски и американски списания за пътешествия са го създали измежду главните дестинации за дейна отмора на Балканите, предава в рубриката „ Балкански туристически часовник “ на Радио „ Фокус “ . По думите й в този момент инсталацията е изцяло приключена и се чака до 2020 година, да се трансформира в една от водещите европейски дестинация за този тип туризъм. Открит в съдействие с община Зубин Поток, в началото, концепцията наподобява като научна фантастика, само че скоро по-късно, благодарение на дарения, издигнати през първата половина „ Виа Ферати “, стартират да идват туристи и чиновниците от огромни компании, които си провеждат тийм-билдинг в горния Berim и на брега на езерото Газивода.
Миячич прибавя, че заключението още пред години било, че би трябвало да създадат „ Виа Ферата “ артикул на туристическа продукция и се оказа, че с право. Днес тя сполучливо обслужва локалната общественост и съответна стопанска система, без която няма оцеляване на сръбския народ – споделя още Миячич. И прибавя, че към днешна дата са съумели да привлекат освен туристи от Централна Сърбия, само че и посетители от Франция, Англия, Германия, в това време и интензивният отдих е станал част от локалната еднаквост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР