Зрителка на bTV от Пловдив изпрати клип с обяснението, че

...
Зрителка на bTV от Пловдив изпрати клип с обяснението, че
Коментари Харесай

Жители и администрация спорят кой да обезопаси падащи бетонни парчета от блок в Пловдив

Зрителка на bTV от Пловдив изпрати клип с обяснението, че по знамение бетонни парчета не са стоварили върху майки с деца пред жилищен блок.

Жената упорства да се вземат ограничения преди някой съдбовно да пострада.

Авторът на клипа ни алармира, че бетонни части постоянно падат пред блок на бул. „ Александър Стамболийски “ в Пловдив. По знамение последният път бетонните парченца не са се стоварили върху майки с деца. Подаден е сигнал на телефон 112, само че не е последвала реакция.

Подобни падащи парчета преди време са счупили прозорец на паркиран автомобил. Според притежателя повредата му коствала 300 лв..

Снимка: btvnovinite.bg

bTV алармира кметството в регион „ Южен “. На място е осъществен оглед. Според локалната власт притежателите във входа би трябвало да съберат пари, с цел да ремонтират и обезопасят фасадата.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Това е обстановка, при която етажната благосъстоятелност би трябвало да си вземе независимо решение. За санкция можем да ги предизвестяваме, можем да ги задължим. Можем да си пишем писма. Въпросът е да има резултат, тъй като съгласно мен налагането на санкции може не е решение на казуса. Защото в множеството случаи може да се заплати санкцията и да няма резултат. По-скоро тук би трябвало да се подхващат дейности това нещо да спре да се разрушава “, съобщи Костадин Язов, кмет на регион „ Южен “.

Жалбоподателите оспорват. Те настояват, че рисковите бетонни парчета падат единствено от терасата на 6-ия етаж. Апартаментът се населява от стара жена, която не пожела да застане пред камера.

От локалната власт дадоха отговор, че квадратурата на терасите на блока е отвън тази на жилищата. Външните елементи, в това число балкон, са общи и би трябвало да бъдат ремонтирани общо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР