Зрители ни сигнализираха, че от няколко дни в гората, която

...
Зрители ни сигнализираха, че от няколко дни в гората, която
Коментари Харесай

Незаконна сеч в гората над столичния квартал Бояна

Зрители ни алармираха, че от няколко дни в гората, която граничи с естествен парк " Витоша ", се секат освен шубраци, само че и огромни дървета.

Незаконната сеч в гората над " Бояна " почнала още в края на предходната седмица. Опитите на хората от региона да спрат машините останали без триумф. Едва откакто служители на реда и чиновници от регион " Витоша " пристигнали на място, резачите се отдръпнали.

Кметът на столичния регион " Витоша " Теодор Петков изясни, че въпросната сеч в " Бояна " се прави в три парцела на частни компании. Лично той е разписал разрешението за това, само че става дума за разчистване на шубраци и единствено няколко плодни дръвчета в трите поземлени парцела.

" Ние сме издали позволение за разчистване на храстовидна и издънкова растителност с диаметър до 8 см и настрана за трите парцела за отрязване на плодни дървета ", съобщи инж. Теодор Петков, кмет регион " Витоша ".

Проверката посочила обаче, че частните компании са отрязали 12 дървета допълнително от това, което им е било позволено.

" Те се надвишили позволените бройки и са секли дървета, които не са в разрешението за отрязване. Заради това имат формиран акт за противозаконна сеч и подлежат на наказания ", добави Теодор Петков.

Глобата за нелегално отрязано дърво е от 1000 до 5000 лева След като си платят глобите компаниите ще могат да секат още веднъж в региона, само че единствено шубраци, за което от общината ще наблюдават деликатно. Приканват и жителите на " Бояна " да оказват помощ и да подават сигнали. Добрата вест е, че въпреки въпросните частни парцели да граничат с естествен парк Витоша, нито едно дърво от него не е отсечено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР