Зрители на БНТ сигнализираха, че на столичната улица Алабин има

...
Зрители на БНТ сигнализираха, че на столичната улица Алабин има
Коментари Харесай

Сигнал: Оголени електрически кабели в центъра на София

Зрители на Българска национална телевизия алармираха, че на столичната улица " Алабин " има незадоволително обезопасени електрически кабели. В региона от близо 3 месеца тече ремонт.

Ремонтът на улица " Алабин " включва замяна на трамвайното трасе и настилката на тротоарите. От няколко дни инженер Тошков, който живее тук забелязал, че след разкопаване на тротоара част от кабелите не са задоволително обезопасени.

" Виждам един кабел, който е 20-киловолтов. При едно разкъсване или нарушение изолацията на този кабел, човек може да си отиде ", сподели инж. Любомир Тошков.

Въпреки предупредителните знаци за ремонт и неразрешено прекосяване, разсеяни пешеходци пресичат напълно покрай кабелите.

Хората, които живеят в региона и са покрай кабелите, няколко пъти са се обръщали към Столичната община, с цел да алармират. От там им дали отговор, че откакто казусът е незабавен, би трябвало да се обадят на телефон 112.

Няколко часа след сигнала до незабавния телефон, представители на ЧЕЗ пристигнали на място, с цел да огледат. В публична позиция на ЧЕЗ се споделя, че при огледа на мястото няма засегнати кабели, които да са рискови за жителите. Въпреки това компанията е издала инструкции към изпълнителите за незабавното засипване на оборудванията с пясък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР