Зрението отслабва с възрастта и ни става все по-трудно да

...
Зрението отслабва с възрастта и ни става все по-трудно да
Коментари Харесай

`Д-р Алек Топов: Съвременните електронни средства не водят до увеличаване на диоптъра в късна възраст

Зрението отслабва с възрастта и ни става все по-трудно да резервираме вниманието си върху текст или екран. 

Това провокира дискомфорт и раздразнителност, тъй като не можем да забележим добр е дребните неща. 

Защо е нужна промяна на зрението , в случай че се появи подобен проблем в междинната възраст – това разяснява в „ Минути за здраве “ доктор Алек Топов, шеф на Отделение по офталмология в болница Токуда в София :

Към 40-45 годишна възраст настава така наречен старческо далекогледство , като в случай че човек е имал някакво прикрито далекогледство, този развой настава даже и по-рано. Но нормално на 45 годишна възраст хората поставят първите очила за близко виждане.

Хората идват с недоволството , че не виждат от близко компютъра или книгата, имат замъглено зрение на близо, само че не и главоболие, са част от признаците. Ако човек има промяна с очила или с контактни лещи, единствено тогава поради непрекъснатото взиране, може да се появи и главоболие.

Според мен актуалните електронни средства не водят до увеличение на диоптъра . Всеки човек, който е доживял до старческо далекогледство, отлично , просто би трябвало да си поправя зрението с очила, безапелационен е доктор Топов.

По думите му хората със старческо далекогледство не би трябвало да отсрочват носенето на очила , а в случай че желаят може да носят и контактни очила, а може да се поправя и тяхното зрение с лазер. 

Друг вид при хора с огромен диоптър има вид с замяна на тяхната биологична леща, това са специфични импланти за гледане на надалеч и на близко, разясни още офталмологът.   

Още по тематиката в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР