Зрелостниците да могат да се явяват на поправка на матурата,

...
Зрелостниците да могат да се явяват на поправка на матурата,
Коментари Харесай

Зрелостници ще могат да се явяват на поправка веднъж в рамките на година

Зрелостниците да могат да се явяват на корекция на матурата, в случай че не са удовлетворени от оценката си.

Това плануват признатите от комисията по образованието и науката на първо четене промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортиран от Красимир Вълчев и група народни представители.

Основната забележка по време на публичното разискване е била, че по този начин се основава неравнопоставеност сред зрелостниците и седмокласниците, които се явяват на НВО и с оценките от него аплайват в гимназиите, изясни Елисавета Белобрадова от „ Демократична България “.

Срещу това възрази Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия.

Според ръководителя на комисията по обучение и просвета Красимир Вълчев от тази опция ще се възползват не повече от 300-400 възпитаници, които са мощно стимулирани да учат в избрани специалности.

Народните представители от отрасловата комисия отхвърлиха на първо четене плана на " Възраждане ", предусещащ мандатност на шефовете, отпадане на атестацията на учителите и въвеждане на оценки от втори клас нататък.

Депутатите одобриха предлагането наЕлисавета Белобрадова от ДБвнесените от нея ремонти в закона, съгласно които детските ясли да минат към МОН, да не се гласоподава по време на днешното съвещание. Нейните причини са, че то провокира разнопосочни реакции и би трябвало да бъде в допълнение разисквано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР