Зрелищното шоу съчетава класическа музика със съвременни улични танци и

...
Зрелищното шоу съчетава класическа музика със съвременни улични танци и
Коментари Харесай

Летящият Бах идва във Варна

Зрелищното шоу съчетава класическа музика със модерни улични танци и е отличено със специфичната премия на влиятелните музикални оценки Echo Klassik. На 20 август от 20,30 ч. ще гостува в Летния спектакъл в морската столица, научи ДУМА от Нина Локмаджиева.

Многократните международни първенци по брейк танц " Flying Steps " от Германия още веднъж идват в България, с цел да показват за първи път във Варна спектакъла " Летящият Бах ", покорил международните подиуми. Създаден по концепция на известния оперен режисьор Кристоф Хагел и артистичния шеф на компанията Вартан Басил, " Летящият Бах " е единствена по рода си интерпретация на " Добре темперирано пиано " от Й. С. Бах, в която по вълнуващ метод се сплотяват класическа музика, улични танци и модерни цифрови изкуства.

" Хареса ми концепцията да заменя балерина, която прави пируети на палци, с брейк танцьор, който се върти на главата. Мечтата ми беше да основа изцяло шоу с брейк танц по класическа музика ", споделя Вартан Басил. Предложението да се употребява " Добре темперирано пиано " на Й. С. Бах идва от Кристоф Хагел, който работи дружно с Басил. Така през 2010 година " Flying Steps " показва за първи път " Летящият Бах " в модерната изложба Neue Nationalgalerie в Берлин и от този момент сполучливо обикаля света.

" Летящият Бах " употребява сюжет за седем танцьори, един преподавател и една мистериозна жена, който кулминира в любовна история. Елегантната музика на Бах, интерпретирана с избухливите придвижвания на брейк танца, основава необикновено и занимателно шоу за всички хора, без значение от възраст или естетически желания. Затова и спектакълът към този момент повече от 10 години не слиза от международната сцена. До през днешния ден е представян допълнително от 42 страни и е зарадвал над един милион фенове.

Във Варна " Летящият Бах " се показва като част от стратегия " Интермецо " на Международния музикален и на Международния сценичен фестивал " Варненско лято ".

" Flying Steps " ( " Летящи стъпки " ) е четирикратен международен първенец по брейк и неведнъж награждавана компания за улични танци, учредена през 1993 година от Вартан Басил и Кадир " Амиго " Мемис. Днес екипът включва повече от 40 професионални танцьори. През 2007 година основават младежката академия Flying Steps Academy в сърцето на Берлин. С повече от 40 учители и над 100 класа тя е най-голямото учебно заведение за градски танци в Германия. Гостуването на спектакъла във Варна ще е съпроводено и с уъркшоп по хип-хоп на Лил Рок, танцьор от компанията, който ще се организира в танцовото студио " The Center " на 19 август.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР