Зрелищно и приятно за гледане реми - 2:2 сътвориха в

...
Зрелищно и приятно за гледане реми - 2:2 сътвориха в
Коментари Харесай

2:2! Балкан изпусна Брацигово в дербито

Зрелищно и прелестно за гледане реми - 2:2 сътвориха в дербито от 22-рия кръг в пазарджишката " А " РФГ отборите на Брацигово и Балкан(Варвара).

Равенството на стадион " Хр. Гюлеметов - Бонбона " в родопското градче бе първо и за двата отбора от началото на шампионата.

Лидерът в подреждането Балкан пък прекъсна серия от 12 следващи победи, начената след загубата с 2:0 от Чико-Бунара на 11-ти октомври в Бяга.



Двата обора се хвърлиха за успеха с открита игра още от първата секунда на дуела, управителен от пернишкия първокласен арбитър Димитър Димитров.

При домакините като че ли имаше една концепция по-голямо напрежение и това пролича на терена.

Още в 5-та минута Балкан можеше да ликува, в случай че не беше пропуща на Денис Иванов. Само две минути по-късно Темелко Зайков стреля в навън от доста добра позиция. Брацигово даде отговор в 13-та минута. Тогава Димитър Стоянов избяга от отбраната на гостите, само че хитрият му диагонален удар бе избавен от стражът на Балкан Джеков.
Нова доза неприятности за домакините пристигна в края на първата третина от дербито.



В 27-та минута нелош удар на Темелко Зайков мина на рискова непосредственост от левия стълб на Спас Видев в навън. 120 секунди по-късно вратарят на Брацигово трябваше да се намесва уверено при шут на Кузманов от гостите.
В 35-та минута Зайков от дребен ъгъл още веднъж тества бдителността на Спас Видев, който мазета топката в корнер.

Втората част бе още по-емоционална, само че към този момент оцветена и с 4 попадения.

Голедата откри Темелко Зайков още в 49-та минута. Веселин Банчев разсече отдясно защитата на брациговци и достави с грациозен пас топката към Зайков, който от дребния пеналт разстреля с глава Спас Видев за 0:1.


Радостта на варварци обаче търпя единствено 10 минути. В 59-та домакините стигнаха до корнер. След неговото осъществяване опитния Мартин Сечков вкара с добавка отбитата момент преди този момент топка в напречната греда - 1:1.

В 65-та минута след нов карамбол, последвал статично състояние Брацигово можеше да стигне и до цялостен поврат, само че Фортуна обърна тил на домакините.
Наказанието за тях пристигна единствено две минути по-късно. След центриране отляво и още веднъж дейна игра на Веселин Банчев в нахлуване топката стигна до Неделян Костадинов, който от близко на сбърка за 1:2.
И този път обаче играчите на Балкан не се запазиха, тъй като в 70-та минута проспаха ново центриране от фаул, след което капитанът на Брацигово Христо Мишев - Йори вкара с глава за 2:2.
В 72-та минута статуковото можеше да бъде отново нарушено, само че удар от близко с глава на влезелия на промяна Заро Гулачки мина страховито в навън.



Три минути по-късно варварци имаха съвършена опция за трети гол, но ударът с глава на Темелко Зайков срещна гредата на домакинската врата.

Пак той бе злокобно покрай триумфа в 84-та минута, когато следващ негов удар бе изчистен от голлинията на домакинската врата.
Това бе и последната действителна голова опция в този вманиачен мач, който и двата отбора изиграха без никакви дребни сметки и мишкуваше в търсене на точки.

С оглед броя на основаните положения и това, че на два пъти повеждаха в резултата по-недоволни от крайният излаз би трябвало да бъдат варварци.

Те обаче ще задържат към този момент лидерската си позиция в класирането, защото резервираха отдалеченост от 3 точки по отношение на имащия мач по-малко Брацигово и са на 4 пункта пред Чико-Бунара, който още през днешния ден ще може да излезе втори при триумф във Ветрен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР