Зрелищни мачове и голова фиеста в сряда вечер в мачовете

...
Зрелищни мачове и голова фиеста в сряда вечер в мачовете
Коментари Харесай

Голова фиеста в Шампионската лига в сряда вечер

Зрелищни мачове и голова фиеста в сряда вечер в мачовете от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Гвоздеят на програмата беше срещата сред Барселона и Интер на " Камп Ноу ", приключил при резултат 3:3. На " Камп ноу " домакините поведоха малко преди почивката с гол на Усман Дембеле. В началото на второто полувреме Николо Барела изравни. Интер направи поврат в 63-ата минута и при бърза офанзива - Чалханоглу подаде към Лаутаро Мартинес, който стреля в долния десен ъгъл. Роберт Левандовски изравни в 82-ата минута, като първо стреля с глава, а при добавката беше прецизен с левия крайник. В последните секунди на постоянното време Мартинес подаде чудесно към Робин Госенс при контраофанзива и Интер още веднъж поведе. Три минути по-късно Левандовски вкара доста хубав гол с глава за 3:3. 

Така Барселона остава заплашен от отпадане в групите. Два кръга преди края каталунците са трети с четири точки и са на три зад втория Интер. 

Байерн си подсигурява продължение на 1/8-финалите в Шампионската лига след триумф с 4:2 като посетител на Виктория Пилзен. Успехът на водения от Юлиан Нагелсман отбор пристигна през първото полувреме, когато точни бяха Леон Горецка на два пъти и по един път Садио Мане и Томас Мюлер. Головете за чешкия първенец бяха дело на Адам Влканова и Ян Климент през втората част. Тимът на Михал Билек към този момент няма шансове да продължи напред в шампионата.

група " С ": 
Виктория Пилзен (Чехия) - Байерн Мюнхен (Германия) - 2:4
Барселона (Испания) - Интер (Италия) -  3:3

Временно класиране:
1. Байерн Мюнхен           4 4 0 0  13:2  - 12 точки
2. Интер                          4 2 1 1   6:5   - 7 точки
3. Барселона                   4 1 1 2   8:7    - 4 точки
4. Виктория Пилзен         4 0 0 4   3:16   - 0 точки

Най-голямата победа пристигна в Глазгоу, където Ливърпул разгроми Рейнджърс със 7:1 на „ Айброкс “. 

Антонио Чолак отклони с пета за Райън Джак, който изведе Скот Арфилд и той означи от границата на наказателното поле, с цел да изведе Рейнджърс напред. Костас Цимикас центрира от корнер в наказателното поле на Рейнджърс и Роберто Фирмино се пребори с Джеймс Тавърниър и изравни резултата след удар с глава. Джо Гомез напредна по дясното крилото и направи великолепно центриране по земя за Роберто Фирмино, който стреля в средата на вратата, защитавана от Макгрегър, в 55-ата минута, с цел да може Ливърпул да направи цялостен поврат. След многоходова композиция на Ливърпул Боби Фирмино чукна триково топката на рабона към Дарвин Нуньес, който стреля отляво в противоположния ъгъл, с цел да усили преднината на своя отбор в 66-ата минута. Мохамед Салах пое рикоширала топка и навлезе отдясно на наказателното поле. Нападателят изпрати точно топката в противоположния ъгъл с левия си крайник за четвъртото попадение на Ливърпул в 76-ата минута. Андрю Робъртсън изведе Мохамед Салах, който бе посрещнат от защитник на Рейнджърс. Египтянинът се спря и стреля в десния ъгъл на вратата, с цел да направи резултата 5:1 в интерес на мърсисайдци в 80-ата минута. Само минута по-късно след солова акция Салах навлезе отляво в наказателното поле и стреля още веднъж с левия си крайник. Нападателят приключи своя хетрик единствено за 6 минути. Мохамед Салах центрира в наказателното поле за Харви Елиът в 89-ата минута, който чукна топката във вратата, с цел да означи първият си гол в Шампионска лига.

Наполи победи с 4:2 вкъщи Аякс и се класира за етапа на директните елиминации в Шампионската лига. Италианският тим е с четири победи в четири срещи и ще взе участие в шампионата и напролет. 

Отсъствието на Лоренцо Инсиние, Дрийс Мертенс и Калуди Кулибали не се отрази на " небесносините ", които поведоха в резултата още в четвъртата минута. Тогава Ървинг Лосано с глава откри головата сметка за домакините след подаване на Пьотър Желински. Силен шут на Джакомо Распадори удвои задатъка за неопалитанците след 16 минути игра, а четири минути след почивката Дейви Клаасен с глава върна едно попадение във вратата на домакините. В 62-ата минута на срещата Наполи осъществя трето попадение посредством Хвица Кварацхелия, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Юриен Тимбер след удар на Тонги Ндомбеле.    

Аякс също получи правото да извърши дузпа и в 83-ата минута Стивън Бергвайн също се разписа от бялата точка. Домакините оформиха крайното 4:2 след удар на Виктор Осимен, който се възползва от неточност на Дейли Блинд секунди преди края на постоянното време. Аякс е на трето място в класирането с актив от 3 точки, до момента в който Наполи има 12 точки на първа позиция. 

група " А ":
Наполи (Италия) - Аякс (Нидерландия)      4:2
Рейнджърс (Шотландия) - Ливърпул (Англия) 1:7

Временно класиране:
1. Наполи                   4 4 0 0 17:4  - 12 точки
2. Ливърпул               4 3 0 1  12:6  - 9 точки
3. Аякс                       4 1 0 3  8:12  - 3  точки
4. Рейнджърс              4 0 0 4  1:16  - 0 точки

Атлетико Мадрид приключи наедно 0:0 вкъщи с Брюж в среща от група " А " на Шампионската лига. Белгийците се класираха за осминафиналите в шампионата за първи път в историята. Отменен гол на Саул Нигес в 25-ата минута и преразгледана ши по-късно анулирана дузпа за гостите белязаха първото полувреме. След почивката Атлетико опита да доближи до успеха, само че пропуски в наказателното поле направиха Алваро Мората и Стефан Савич, а в воин се трансформира вратарят Симон Миньоле. Брюж приключи срещата в испанската столица в понижен състав поради втори жълт и надлежно червен картон на Камал Сова. 

Порто вгорчи треньорския дебют на Шаби Алонсо в Шампионската лига като ментор на Байер. Испанският треньор сигурно си е представял нещо по-добро, само че отборът му позволи загуба с 0:3 от " драконите " в конфликта сред двата отбора от група " В ".

Това проваляне съществено усложни обстановката за " аспирините " и понижи възможностите им за продължение напред в шампионата. За гостите пък триумфът е извънредно скъп. Те измъкнаха трите точки с голове на Галено (6`) и Мехди Тареми (53` и 64`) от две дузпи. Порто поведе още в 6-ата минута. Вратарят Диого Коща изрита топката към Галено на левия фланг, той овладя, нахлу в наказателното поле, финтира двама бранители и означи за 0:1. След това на два пъти и шансът обърна тил на Байер. Първо домакините получиха дузпа в своя изгода в 16-ата минута, само че ударът на Керем Демирбай бе избавен от вратаря. След това в 36-ата минута " аспирините " означиха гол, който обаче не бе зачетен поради засада на Патрик Шик, в който се удари кълбото преди да влети в мрежата. През второто полувреме пък Порто реши всичко с два гола от две дузпи. Първо в 51-вата минута бе осъществено нарушаване против Галено на границата на пеналта. Първоначалто съдията даде фаул, само че след разглеждане с ВАР се видя, че нарушаването е в рамките на наказателното поле и реферът промени решението си и уточни бялата точка. Мехди Тареми пък бе прецизен за 0:2 в 53-тата минута. В 63-тата минута Одилон Косуну изблъска в тил набралия скорост Галено и реферът още веднъж отсъди дузпа за Порто. Тареми още веднъж бе прецизен, оформайки крайното 0:3, резултат, който го изкачи на второто място в подреждането.

Група " В ":
Атлетико Мадрид (Испания) - Брюж (Белгия)          0:0
Байер Леверкузен (Германия) - Порто (Португалия) 0:3

Временно класиране:
1. Брюж                         4 3 1 0 7:0   - 10 точки
2. Порто                        4 2 0 2 6:6    - 6 точки
3. Атлетико Мадрид        4 1 1 2 2:5   - 4 точки
4. Байер Леверкузен       4 1 0 3 2:6   - 3 точки

В група D Тотнъм се наложи над Айнтрахт Франкфурт с 3:2.

Домакините започнаха с напън при започване на мача. В 5-ата минута Ричарлисон стреля след центриране от страна на Райън Сесеньон, само че ударът на бразилския нападател мина около десния непряк дирек на вратата, защитавана от Кевин Трап. Себастиан Роде сподели добър взор над играта откакто даде прелестно подаване за Даичи Камада, който съумя отблизо разстояние да изпрати топката във вратата, защитавана от Юго Лорис, с цел да открие резултата в 14-ата минута. Емерсон Роял комбинира с Хари Кейн, който изведе Хюн-Мин Сон в опразнена зона от терена в 20-ата минута. Южнокореецът напредна с топката в крайници и изравни резултата. Хари Кейн бе съборен в наказателното поле на Айнтрахт Франкфурт от Кристиян Якич в 28-ата минута и реферът отсъди 11-метров углавен удар. Английският национал се нае с осъществяването на дузпата и осъществя, с цел да може „ шпорите “ да осъществят цялостен поврат в срещата. Пиер-Емил Хьойберг подаде към Сон в 36-ата минута, който насочи мощен изстрел и означи, с цел да може Тотнъм да поведе с 3:1. Защитникът на франкфуртските „ орли “ Тута получи преувеличен втори жълт и респективно червен картон в 60-ата минута на мача и по тази метод Айнтрахт остана с човек по-малко. Три минути преди края на постоянното време Франкфурт върна едно попадение, откакто Марио Гьотце центрира за Фарид Алиду, който се извиси над всички и означи. В добавеното време на срещата реферът отсъди дузпа в интерес на Тотнъм. Хари Кейн още веднъж застана зад топката, само че неговият изстрел мина малко над напречната греда.

Олимпик Марсилия реализира втора победа над Спортинг. Този път французите завоюваха с 2:0 като посетител. Матео Гендузи откри от дузпа в 20-ата минута, а Алексис Санчес се разписа 10 минути по-късно.  Португалците приключиха мача с девет индивида. Рикардо Есгайо получи два жълти картона в границите на три минути и в 19-ата минута бе изпъден. За второто му нарушаване бе отсъдена дузпата, от която Гендузи откри резултата. Педро Гонсалвеш повтори упражнение след почивката. Той си изкара два жълти картона в секунди и напусна терена в 60-ата минута. След като завоюва първите си два мача, сега Спортинг е в напълно друга позиция, допълнена и от санкции и травми. Тимът към този момент е трети в група D, като беше изпреварен от Марсилия и Тотнъм, който към този момент е водач.

група " D ":
Спортинг Лисабон (Португалия) - Олимпик Марсилия (Франция) - 0:2
Тотнъм (Англия) - Айнтрахт Франкфурт (Германия) - 3:2

Временно класиране:
1. Тотнъм                         4 2 1 1 5:4  - 7 точки
2. Олимпик Марсилия       4 2 0 2 6:4  - 6 точки
3. Спортинг Лисабон         4 2 0 2 6:6  - 6 точки
4. Айнтрахт Франкфурт     4 1 1 2 3:6  - 4 точки





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР