Зрелищна акция на територията на ТЕЦ Марица 3“ в Димитровград

...
Зрелищна акция на територията на ТЕЦ Марица 3“ в Димитровград
Коментари Харесай

Екоактивисти с послание върху охладителна кула в ТЕЦ „Марица 3

Зрелищна акция на територията на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград организират екоактивисти на „ Грийнпийс “ от 8 страни. През нощта те са се изкачили на над 50-метровата охладителна кула на ТЕЦ-а, върху която разпъват надпис-послание в символ на митинг против замърсяването на въздуха в Димитровград.

Нестандартната самодейност цели да покаже токсичното влияние на ТЕЦ-а върху живота на локалните поданици, разяснява Десислава Микова от екоорганизацията.

Участниците в нея са от България, Полша, Чехия, Унгария, Австрия, Хърватия, Гърция и Румъния и са обединени от идеята, че всеки европейски жител заслужава да диша чист въздух.


Юристът на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 " Юлиян Семерджиев напомни, че централата не работи от 4 октомври и е била в развой на стартиране на мощностите, спрян наложително поради екоакцията. Както и че през интервала, в който не работят, е било записано превишение на нормите за серен диоксид във въздуха.

От предприятието са алармирали в полицията и прокуратурата за противозаконното навлизане на тяхна територия. На място са органите на реда и пожарната, като е обезпечена и кола за спешна помощ. От димитровградския Топлоелектрическа централа се заканват, че ще търсят отговорност за претърпени вреди.


Екоакцията върху охладителната кула на Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ в Димитровград продължава макар мощния вятър през днешния ден в района. Организаторите към този момент пазят в загадка какво тъкмо ще бъде посланието, изписано върху кулата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР