Зрелищен арест за подкуп в Пловдив СНИМКИ Арестуваните за подкуп

...
Зрелищен арест за подкуп в Пловдив СНИМКИ Арестуваните за подкуп
Коментари Харесай

Разкриха как арестуваните шефове от РЗОК прикривали аферите

Зрелищен арест за рушвет в Пловдив СНИМКИ Арестуваните за рушвет са чиновници в РЗОК, вижте кои са Първи разкрития за задържания доктор Деспотов от РЗОК Ето по какъв начин тъкмо са работили аптекарите фантоми Вижте аферите на аптекаря Николай Александров

Софтуерни неточности в две от системите на Здравната каса са дали картбланш на задържаните, с цел да могат да извършат измамите, с които са източили над 1 милион лв. от страната. Бъговете касаят две от оперативните стратегии, които се употребяват за изпращане на данни. Първата включва контролни функционалности, които чиновници на касата имат, при постъпване на заявки, свързани с заплащания за получени медикаменти от избран пациент.

После данните се трансферират в друга стратегия, която ги трансферира от районните каси към НЗОК. В София проблемите, които касаят съответните случаи, биват осветявани като такива до 3 месеца по-късно.  

През този интервал са били реализирани заплащанията към аптеките-фантоми. Преди да светне в София казусът, аптеката преустановявала активността си и най-отгоре в системата излизало идващото сдружение, със същите лица, което правило сходна активност. За една година са били учредени 3 такива сдружения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР