Зов за помощ за 19-годишно момиче от Асеновград. То се

...
Зов за помощ за 19-годишно момиче от Асеновград. То се
Коментари Харесай

Зов за помощ: 19-годишно момиче от Асеновград се нужда е от спешна трансплантация


Зов за помощ за 19-годишно момиче от Асеновград. То се нуждае от незабавна чернодробна трансплантация, с цел да продължи да живее.

Според лекари интервенцията би трябвало да се направи до седмица, а сумата за осъществяването ѝ е непостижима за фамилията.

Снимка: Редакторски екип


Усмивката на Анита Чобанова огрява цялата болнична стая. Само пожълтелите ѝ от заболяването очи демонстрират, че това нежно момиче се бори с тежка диагноза – остра чернодробна непълнота. Първите прояви стартират преди 6 години с нараснали стойности на чернодробни проучвания.

„ И от този момент се стартира някаква огромна тайнственост от какво са повишени стойностите. Ходила съм при разнообразни лекари и последните четири години съм почнала да се церя “, споделя Анита Чобанова.

Снимка: Редакторски екип


Според лекари Анита страда от рядко генетично заболяване - Синдром на Уилсън. Затова незабавно е нужна чернодробна трансплантация.

„ На процедура една трансплантация при нея би довела до изцеление на заболяването “, изясни лекуващия доктор на Анита – Божидар Христов.

Родителите на Анита са подготвени да ѝ станат донори, стига да има съгласуемост, а приятелят ѝ провежда незабавна дарителска акция. Турска клиника дава вяра, само че са нужни 90 000 евро.

„ Всичко, което е належащо и което мога, всичко бих дал “, споделя бащата на Анита – Живко Чобанов.

Денят на Анита до неотдавна минавал през лекции в университета в Пловдив, работата и грижите за 6-годишното си братче, което отглежда дружно с баба си, защото родители и са разграничени.

„ Баба ми не стопира да ми звъни и брат ми в профил се намесва: Како, къде си, няма ли да се оправиш по-бързо. Бързо излекуване, како, обичам те “, изясни Анита.

Заради голямата поддръжка, която получава от близки, другари и непознати хора Анита се надява да излезе победител от тази борба.

Приятелите на Анита провеждат довечера от 20:30 часа благотворителна самодейност пред Централата поща в Пловдив. Има и дарителска сметка.

Дарителска сметка в Банка ДСК

BG21STSA93000029714983

STSABGSF

АНИТА ЖИВКОВА ЧОБАНОВА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР