Зорница Даскалова © Надежда Чипева Още по темата Шефката на

...
Зорница Даскалова © Надежда Чипева Още по темата Шефката на
Коментари Харесай

Зорница Даскалова има салон за красота, съпругът й - фирма за фризьорство и маникюр

Зорница Даскалова

© Надежда Чипева Още по тематиката
Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка (обновена)

Институцията остава без управление, защото преди месец директорката освободи заместничката си по целенасоченост
17 авг 2018
Директор в Агенцията по вписванията се е оплакал от напън поради " Дунарит "

Сигналът е против изпълнителния шеф Зорница Даскалова, само че инспекторатът не открива доказателства, тъй като няма писмена диря
16 авг 2018
Вечерни вести: Търговският указател действително не работи, Турция отговори на Съединени американски щати с мита

И още: След случая в Италия Борисов желае едновременен ремонт на всички мостове; Кабинетът пусна за концесия плажове в Бургас, Созопол, Поморие и Балчик; Разходите порастват по-бързо от приходите
15 авг 2018 През 2013 година, до момента в който е била член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и е решавала предпочитано преписки на компании, свързани с ползите на Делян Пеевски, отстранената в петък шефка на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е придобила салон за хубост в София на стойност 140 000 лева Обектът има 62 кв. м повърхност, само че надалеч по-интересно е основанието за придобиването му - " вместо осъществяване на паричен дълг ". Другояче казано, с козметичния салон е изплатен дълг към Даскалова, най-логично от заем, който тя е предоставила от персоналните си средства.

Това излиза наяве от имуществената декларация на Зорница Даскалова, подадена през юни т.г. пред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество в качеството й на изпълнителен шеф на изпълнителна организация. Любопитното е, че едно от трите сдружения, които има брачният партньор й - " Блейси " ЕООД, има за предмет на активност обзавеждане и употреба на козметични салони, фризьорски салони, козметични и естетични услуги и съвещания, фризьорство, маникюр, педикюр и ноктопластика, разтривки и други

Интересното в тази ситуация е съвпадението с информацията от преди дни, че 72-годишна маникюристка, притежател на салон за хубост в столицата, е взела участие в план за надграждане на комерсиалния указател, паралелно с известни IT сдружения. Понеже присъединяване на компания " АЛФА – Веселка Велчева ET ", собственик на салон " Пеперуда ", в този план за регистъра провокира мощен отрицателен отзив, на брифинга в сряда Зорница Даскалова разгласи, че в действителност компанията е изготвила единствено два банера, а плануваното възнаграждение от 2000 лева дори не било изплатено напълно. Няма данни обаче компания " АЛФА – Веселка Велчева ET " да е в бизнес връзки с Даскалова и компанията на брачна половинка й.

Иначе от имуществената декларация на Даскалова, която влезе мощно в общественото пространство поради абсурда с Търговския указател, излиза наяве, че фамилията има доста недвижимо имущество и огромната част от него е добито през последните пет години. Основните активи са два жилището в София - от 74 кв. м, добит през 2016 година, и от 93 кв. м, добит през 2013 година, както и две къщи в пернишкото село Кладница, купени през 2010 година и 2015 година, към които през последните две години са купени и приобщени два спомагателни имота. По информация на " Капитал " Зорница Даскалова живее в Кладница, което се намира на 30 км от София.

Съпругът на Даскалова има къща с двор и имот в с. Козаревец, Лясковско, завещан през 1994 година, както и имот в Джерман, Дупнишко, отново завещан през 1992 година По същото време е наследил и към 13 дка ниви в Дупнишко и към 51 дка в Лясковско.

За миналата 2017 година фамилията е заявило общо 167 783 лева приходи. Даскалова е получила 37 477 лева заплата и 10 306 лева наеми, а брачният партньор й има 20 000 лева от трудови приходи и 100 000 от бизнес.

Зорница Даскалова обаче продължава да дава заеми – заявила е вземания от два заема на обща стойност 121 485 лева - единият е 70 000 лева, а другият 51 485 лева, само че от декларацията не излиза наяве по кое време. Тя има и заем от 35 800 евро, теглен от банка, и това е само обвързване на фамилията.

Същевременно, Даскалова е заявила два автомобила на свое име - БМВ, купено за 45 000 лева през 2012 година, и Додж, добит за 90 000 лева през предходната 2017 година, като още веднъж част от средствата за тази покупка е " върнат заем ". През предходната година Даскалова е продала Волво за забележителна сума - 35 000 лева

Даскалова има влагане в пенсионен фонд и застраховка живот, а брачният партньор й има три сдружения – строителна компания ВДЗ Билд ЕООД, Профейсис ЕООД – за търговия, и Блейси ЕООД.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР