Зоополиция, разследващи полицаи, ветеринари и планински спасители успяха да стигнат

...
Зоополиция, разследващи полицаи, ветеринари и планински спасители успяха да стигнат
Коментари Харесай

Екипите стигнаха до конете в Осогово

Зоополиция, проверяващи служители на реда, ветеринари и планински спасители съумяха да стигнат до стадото изоставени коне до местността Бегбунар в Осогово, заяви БНР. Експертите започнаха работа едвам в този момент, защото метеорологичните условия не позволяваха те да се придвижат до изоставеното стадо. Снежната завивка в региона е с дебелина метър и половина, осведоми ръководителят на групата доктор Емил Гъгнев.

Предстой да бъдат тествани микрочиповете на животните, с цел да се откри кой е притежателят им. Първоначалната информация демонстрира, че притежател на стадото е 39-годишният Петър Пищалов от Кюстендил.

Припомняме, Пищалов призна, че това са неговите коне. Версията на мъжа е, че животните са избягали и той ги търсил повече от месец. Петър Пищалов трябваше да бъде разпитан в постройката на регионалната полиция в Кюстендил, само че той не се появи.

Предполага се, че разпитът ще се организира в планината.

Оцелелите коне получиха храна от организацията " Четири лапи " и доброволци. Доброволците ще закарат за трети път в последните дни бали със плява и чували с овес за конете.

Припомняме, по-рано представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че против Петър Пищалов е формирано досъдебно произвеждане за породената гибел на животните. Ако съдът откри Пищалов за отговорен, го грози наказване от до 3 години затвор.

Ще бъде разследвано и дали има корист с европейско финансиране. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР