Зоопаркът в Стара Загора ще се реконструира с близо 4.2

...
Зоопаркът в Стара Загора ще се реконструира с близо 4.2
Коментари Харесай

Старозагорският зоопарк ще се реконструира с над 4 млн. лв.

Зоопаркът в Стара Загора ще се реконструира с близо 4.2 млн. лева, от които съвсем 2.5млн.- лева за безплатно от европейския фонд за районно развиване, оповестиха от общината в петък. Това става откакто общинският план за възобновяване на зоологическата градина e бrл утвърден от Фонд за устойчиви градове.

Предстои подписване на контракт с компанията, спечелила публичната поръчка, н окя о е тя от общината не показват.

Символичната първа копка на цялостното възобновяване на зоопарка ще бъде през септември. Докато трае ремонтът той няма да работи, а част от животните ще бъдат преместени като се разискват разновидности за краткотраен заслон.

Обновяването на зоологическата градина ще продължи 18 месеца. " При хубаво време строителните работи може да свършат и по-рано ", споделя кметът на Стара Загора Живко Тодоров, представен в известието на локалната власт. По думите му най-важното е гостите и животните да се усещат доста по-добре след ремонта.

Той би трябвало да приведе зоопарка в международните стандарти. Проектът включва и възобновяване на външната ограда на градината, рехабилитация на съществуващите алеи за разходка и нови такива, нови санитарни възли и други. Всички защитни огради към клетките ще бъдат актуализирани по обединен архитектурен подробност от дървесна структура, с цел да не опонират на естествената среда на животните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР