Зоопаркът в словашкия град Бойнице беше затворен, след като служителите

...
Зоопаркът в словашкия град Бойнице беше затворен, след като служителите
Коментари Харесай

Птичи грип затвори словашки зоопарк

Зоопаркът в словашкия град Бойнице беше затворен, откакто чиновниците откриха два натрупа на птици. Това заяви шефът на службата за контрол на ветеринарните и хранителни артикули Йозеф Биреш.
" Смъртта на две птици - една патица и един блатен лопатар демонстрира, че жителите на зоопарка са имали контакт с диви птици. Мисля, че личният състав подцени обстановката преди седмици, когато беше записано първото огнище на птичи грип в страната ", сподели Биреш. Карантината в държавния зоопарк е въведена единствено за отделението с птици, само че в случай че и други пернати се разболеят, те ще бъдат евтаназирани без значение каква е цената на пернатите, оповестиха от зоологическата градина.
Държавният зоопарк в Бойнице е най-старият и най-посещаван в страната. Открит е преди 65 години и се намира на територията на 41 хектара, от които 20 хектара са отворени за гости.
БГНЕС напомня, че на 10 януари управляващите в страната оповестиха за огнище на птичи грип в село Збеги в региона на Нитранския край в Западна Словакия. Експертите тогава оповестиха, че става дума за мощно патологичен подтип на вируса H5N8, който е доказан в края на декември 2019 година и при започване на януари 2020 година в прилежаща Полша. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР