Зоологическата градина в София ще остане затворена за посещение до

...
Зоологическата градина в София ще остане затворена за посещение до
Коментари Харесай

Пазят от коронавируса и животните

Зоологическата градина в София ще остане затворена за посещаване до второ разпореждане. Това стана ясно от известие на зоокъта.

Досега мястото беше затворено съгласно Заповед № COA20 -РД09- 1458 от 09.03.2020 година Заради създалата се конюнктура и към ковид, гости няма да се позволяват и отсега нататък.

"Заповедта е издадена по отношение на разпространяването на новия Коронавирус (Covid - 2019) и оповестената от Световната здравна организация степен на неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта, за недопускане и ограничение на разпространяването му на територията на Столична община ", се споделя в известието.

Коронавирусът живее до 6 часа върху една повръхност

София вкарва още по-строги ограничения. Забранява се продажбата на билети от водачите в публичния градски превоз. Въвеждат се спомагателни ограничения и в детските градини. Общите пространства в детските заведения ще се дезинфекцират по 4 пъти дневно, непоколебим надзор при приемането на децата при започване на деня. Ще се ревизира и самият личен състав на образователните заведения.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



У нас записаните случаи досега са седем. Една от инфектираните - 66-годишна жена - умря през вчерашния ден. Съпругът й пък е в сериозно положение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР