Зонта клуб - Пловдив, ви кани на благотворителната изложба Фрагменти...

...
Зонта клуб - Пловдив, ви кани на благотворителната изложба Фрагменти...
Коментари Харесай

Благотворителна изложба помага на специалните деца

Зонта клуб - Пловдив, ви кани на благотворителната галерия " Фрагменти... " на художничката Елена Ролева - Кабир. Откриването е на 8 юни от 17 ч. в изложба " Червеното пони " в Стария град на ул. " Д-р Чомаков " 5а. Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за плана на клуба " Подай ръка, сбъдни фантазия - да откриваме дружно света ". Инициативата е ориентирана към деца със специфични потребности - придвижващи се с непозната помощ. Целта на плана е те да получат опция да излизат по-лесно от домовете си без спомагателна помощ. Да имат опция да се развиват, да имат другари и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с приемливост и схващане техните специфични потребности и да им спомага.

Етапите на плана са два. Първият е обезпечаване на опция и средства за излизане от вкъщи им посредством платформи. Вторият е взаимно с институциите, кметствата и бизнеса да се основат условия и среда за напредване на тези деца от вкъщи до учебно заведение, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

Художничката Елена Ролева - Кабир е основен основател и мотор на плана. Както тя споделя, " Фрагменти... " споделя цветни истории за страсти, положения, мисли и стремежи през годините на нейните търсения. Изложбата ще продължи до 13 юни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР