Зоната ще се намира на 15 км от идеалния център

...
Зоната ще се намира на 15 км от идеалния център
Коментари Харесай

Пулев за новата икономическа зона: Първата в България, профилирана за автомобилостроене

" Зоната ще се намира на 15 км от идеалния център на град София, покрай работната ръка. Тази зона ще бъде дом на едно чисто произвеждане, което ще дава отговор на всички положителни практики и на потребностите на хората в района. Ще стъпим на всички най-хубави междунардни практики и правила. Залагаме на качествена инфраструктура, като тук приказваме за вложения в обществена инфраструктура - ще има зелени площи, ще влагаме във велоалеи, ще осигурим зарядни станции за електрически коли. "

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на брифинг в Министерския съвет по отношение на обособяването на нова икономическа зона за привличане на стратегически вложители в автомобилния бранш, в това число произвеждане на автомобилни елементи, съставни елементи и съоръжение.

" Това е първата зона в България, която ще бъде профилирана да служи на потребностите на един от най-основните и предпочитани сегменти в българската стопанска система - автомобилостроенето и всички свързани промишлености. Това е един от най-бързорастящите сегменти в България. Знаете там, че започнахме преди няколко години от квота нула. В момента този сегмент способства към 11% от Брутният вътрешен продукт на страната ", уточни министър Пулев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР