Зоната на бойните действия изисква постоянно внимание и уточняване, тъй

...
Зоната на бойните действия изисква постоянно внимание и уточняване, тъй
Коментари Харесай

600 000 руснаци се бият на 2 хил. км. фронтова линия

Зоната на бойните дейности изисква непрекъснато внимание и уточняване, защото това е огромна територия, а и комплицирана държавна машина. Признанието прави съветският президент Владимир Путин на среща със студенти в Северния боен окръг.

По-интересно самопризнание прави президентът за броя на хората, които са ангажирани във военната акция - 600 000 души . За първи път от началото на войната през февруари 2022 година Владимир Путин прецизира такава цифра. Интересното е и че го прави пред младежи, които вземат участие по един или различен метод в бойните дейности.

Заявявайки и че за фронта има потребност постоянно да се мисли, а и държавната машина да се поправя, съветският президент дава още конкретика - фронтовата линия е 2 хиляди км .

" Вероятно има проблеми, които изискват в допълнение внимание и решения; постоянно нещо би трябвало да се поправя, тъй като зоната на бойните дейности е огромна - съвсем 2 хиляди километра, а в зоната има над 600 хиляди души. Механизмът е голям ", споделя Путин, представен от ТАСС.
 Путин раздава с лекост съветско поданство
Путин раздава с лекост съветско поданство

Нова политика на Кремъл

През октомври месец предходната година се появи информация, че Русия е за бойните дейности на така наречен " специфична военна интервенция ". Досега дамите бяха употребявани единствено измежду медицински личен състав и в кухнята в тила. Месеци преди този момент Русия престана да афишира данни за готовност и записали се доброволци, откакто поради ненадейно високите загуби на армията през есента на 2022 година съветският президент Владимир Путин

Руските военни не оповестяват за загубите - починали и тежко ранени . От началото на войната в действителност на два пъти бяха оповестени такива - втория път беше при започване на септември месец 2022 година, когато от МО оповестиха за под 5000 починали. От тогава до този миг публична информация от съветската войска и от Кремъл не е излизала. 

Въз основа на открити източници съветската редакция на BBC, която работи по план взаимно с изданието " Медиазона "  от началото на войната, съумя да откри имената на 43 014 съветски военни, починали в Украйна от февруари 2022 година до тук . Основната тежест на фронтовата линия към момента пада върху мобилизираните доброволци и пандизчиите, наети от колониите. В статистиката на BBC не влизат жертвите, дадени от така наречен национални милиции на ЛНР и ДНР, като през последната към момента минава фронтовата линия.

Само през последните две седмици е доказана гибелта на още 1283 съветски военни , макар че не всички от тях са починали през януари 2024 година Въпреки неналичието на вести за обилни промени на фронтовата линия, съветската страна продължава да търпи тежки загуби и цифрата е з начително по-висока от междинната за 2022 година (300 доказани смъртни случая на седмица). Цифрата на починалите военни е сравнима с броя на жертвите през миналогодишната акция през зимата (600-800 доказани смъртни случая на седмица), когато съветските сили се пробваха да нападат няколко региона на Донецка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР