Зоналният съвет на БФС-Варна взе изненадващо на пръв поглед решение

...
Зоналният съвет на БФС-Варна взе изненадващо на пръв поглед решение
Коментари Харесай

Треньор изгоря за една година заради прекратен детски мач

Зоналният съвет на БФС-Варна взе изненадващо на пръв взор решение за скандалния случай в Девня, откакто в събота беше преустановен мачът от детската втора група при родените през 2003-а година ФК Девня 2005 и Атлетик Шумен.

След разглеждането на отчетите на длъжностните лица се оказва, че има единствено в един миг случай, когато състезател на гостите от Шумен удря без топка състезател на Девня поради фаул в центъра на терена. Главният арбитър се опитал да покаже наказателни картони и на двамата, само че не съумял, защото треньорът на Атлетик Шумен извадил тима си от терена. Председателят на ЗС на БФС-Варна Георги Мирчев описа, че двама души от публиката на домакините фактически са нахлули на терена и са влезнали до 10 метра, само че въпросните хора не са удряли деца от отбора на гостите. Един човек, по-късно оказал се дядо на момче от Атлетик, също е влезнал на терена, само че и той не е протегнал ръка. Охраната е реагирала и е извела нахлулите на терена лица отвън границите на игрището.

Старши треньорът на Атлетик Стойко Стойков е осъден с отнемане от треньорски права за една година, защото той е провинен за напускането на терена на своя тим. В това наказване има и добра вест, защото тимът най-малко може да продължи присъединяване си в шампионата. Самият Стойков на чуването преди съвещанието на Дисциплинарната комисия на БФС-Варна е признал виновността си, както и че е заблудил с изказването публичното мнение.

Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС - Варна реши:

"Изслушване на длъжностните лица и представители на ФК "ДЕВНЯ 2005 " (Девня) и ФК "АТЛЕТИК " (Шумен) по отношение на прекратената среща " от шампионата по футбол - Деца II група, състояла се по стратегия на 07.10.2017 година

наложи следните НАКАЗАНИЯ: 1. Налага имуществена глоба на ФК Атлетик Шумен в размер на 1000,00 лева, на съображение член 28, алинея 1, т. 2 "д " от Директива за птиците. 2. Стойко Стойков - треньор на ФК Атлетик Шумен - възбрана да извършва функционалности като треньор за период от 1 година и санкция в размер на 937,50 лева Наказанието може да се апелира пред ЗС на БФС Варна в период от 7-дни от връчването на решението. 3. ФК Девня-2005 - предизвестие за отнемане от домакинство и имуществена глоба в размер на 125,00 лева, на съображение член 37, т. 1 "В/първи дефис ". 4. Радостин Мирославов Стефанов от ФК Атлетик Шумен - прекъсване на спортните права за 4 срещи на съображение член 22, алинея 2 г/4, по отношение на член 16, алинея 2 от Директива за птиците. Наказанието може да се апелира пред ЗС на БФС Варна в период от 7-дни от връчването на решението. 5. Анатоли Недялков Ганев от ФК Девня-2005 - прекъсване на спортните права за 4 срещи на съображение член 22, алинея 2 г/4, по отношение на член 16, алинея 2 от Директива за птиците. Наказанието може да се апелира пред ЗС на БФС Варна в период от 7-дни от връчването на решението./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР