Золека Мандела: Внучката на Нелсън Мандела умира в Южна Африка на 43

...
Золека Мандела, внучка на първия демократично избран президент на Южна
Коментари Харесай

Золека Мандела, внучка на първия демократично избран президент на Южна Африка Нелсън Мандела, почина от рак на възраст 43.

Тя почина в понеделник вечерта, заобиколена от приятели и семейство, каза говорител.

През последните години г-жа Мандела стана добре известна с това, че описа подробно своето лечение на рак. Тя също беше открита за историята си на пристрастяване към наркотици.

Фондацията на Нелсън Мандела каза, че работата й е вдъхновяваща.

В него се казва, че тя е повишила "осведомеността относно превенцията на рака", както и "разбиването на стигмата около болестта".

Г-жа Мандела също говори откровено за борбите си с депресията и факта, че е била сексуално малтретирана като дете.

В допълнение, тя се бори за по-добра безопасност на пътя след 13-годишния си -старата дъщеря загина при автомобилна катастрофа през 2010 г. По-късно тя загуби син, който се роди преждевременно. Тя е оцеляла от четири деца.

Г-жа Мандела, която беше внучка на втората съпруга на Нелсън Мандела, Уини, документира историята си в своята автобиография When Hope Whispers.

Диагностицирана с рак на гърдата на 32-годишна възраст, тя получи лечение и беше в ремисия, но болестта по-късно се върна.

Миналата година , тя потвърди, че има рак на черния дроб и белите дробове, който след това се разпространи в други органи. Тя се лекуваше амбулаторно, но беше приета в болница преди малко повече от седмица.

„Какво да кажа на децата си? Как да им кажа, че това понякога може да не живея живота си като оцелял? Как да им кажа, че всичко ще бъде наред, когато не е? Умирам... Не искам да умра", публикува тя в Instagram в началото на миналия месец .

В интервю за Kaya FM през април, г-жа Мандела каза: „Уча се да се съгласявам с моята евентуалност.“

Тя беше само на 10, когато дядо й беше освободен от затвора през 1990 г. след 27 години задържане.

Г-жа Мандела имаше само някога го познаваше като лишен от свобода, така че когато беше освободен, тя беше просто развълнувана, че се прибира у дома.

Г-н Мандела почина през 2013 г. на 95-годишна възраст.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР