„Знайте, че целият екип и всички ученици на ЧСУ “Цар

...
„Знайте, че целият екип и всички ученици на ЧСУ “Цар
Коментари Харесай

Ученици направиха дарение на дома за деца с увреждания в Мездра

„ Знайте, че целият екип и всички възпитаници на ЧСУ “Цар Симеон Велики” сме ваши другари! “ – с тези думи приключва картичката от учениците на столичното частно учебно заведение до децата, настанени в „ Комплекс за обществени услуги за деца и лица с увреждания “ – гр. Мездра. Това се оповестява в писмо от ЧСУ “Цар Симеон Велики” изпратено до медиите.

Като подарък за наближаващите празници всяко дете от комплекса получи плюшена играчка, брошура за оцветяване, образователното пособие “Моята България”, лакомства и питиета. Осигурени бяха и артикули от първа нужда за общественото заведение.

„ Добротата и грижата за останалите са измежду главните всемирен полезности, на които учим всички наши възпитаници. Повече от щастливи сме да виждаме по какъв начин те всяка година с интерес и предпочитание се включват в разнообразни благотворителни дела и постоянно сами предизвикват такива. Истински горди сме, че имаме такива прелестни деца! “, показа доктор Росица Врабевска, шеф на ЧСУ „ Цар Симеон Велики “.

Тя добави, че поради усложнената епидемиологична конюнктура по отношение на разпространяването на Covid-19 и затварянето на учебните заведения, възпитаниците на ЧСУ “Цар Симеон Велики” не са могли да осъществят обичайния си благотворителен коледен базар, на който всяка година се продават ръчно направени от учениците картички и сувенири. От учебното заведение въпреки всичко намират метод, въпреки и отдалечено, да продължат благотворителната традиция посредством подаяние за деца в потребност.

„ Идват светли празници и всяко дете заслужава да почувства грижа, топлота и другарска ръка. Добрият образец е инфектиран и се надяваме да вдъхновим хората да оказват помощ и подаряват освен по празници “, споделиха още от екипа на учебното заведение.

“Безкрайно сме признателни за дарението на нашите нови другари. Децата са извънредно щастливи от получените дарове, само че най-много от вниманието към тях’’, разяснява Полина Александрова, шеф на Комплекса за обществени действия.

Децата от вкъщи отвърнаха на жеста с ръчно направени сувенири, както и с пожелания за скорошни срещи. Дарението е осъществено и с общителната поддръжката на приятелите и сътрудниците на ЧСУ “Цар Симеон Велики” – магазин “Комсед”, Olympus и “Пoбеда”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР