Зная, че българският премиер Бойко Борисов е искал да направи

...
Зная, че българският премиер Бойко Борисов е искал да направи
Коментари Харесай

Руският посланик: Борисов искаше среща на Путин и европейските лидери във Варна

„ Зная, че българският министър председател Бойко Борисов е желал да направи среща сред европейските водачи и съветския президент Путин във Варна. Идеята му е била да се проведат откровени диалози сред двете страни – управленията на Европейски Съюз и на Русия, и по този начин да бъде снето напрежението сред тях. “

Това разкри за първи път посланикът на Русия Анатолий Макаров по време на годишната си конференция пред български публицисти в деня на Руската Конституция 12 декември. „ Не се получи, ми сподели господин Борисов, тъй като доста страни ми отхвърлиха “, описа дипломатът. Всъщност, концепцията е била да се беседва ребром и с взаимно почитание.

Подобна среща е трябвало да бъде като тези, които бяха извършени по време на Българското европредседателство в София и другата с водачите на страните от Западните Балкани в Евксиноград.

„ Съжалявам, че такава концепция на вашия министър председател Борисов не можа да бъде осъществена, тъй като единствено посредством разговор могат да се развиват връзките в света и да се решат доста от проблемите без нервност. Съжалявам също и за това, че не се реализира диалог сред съветския и американския президенти – Путин и Тръмп, наскоро в Буенос Айрес по време на срещата на страните от Г-20 там“, показа искрено пред медиите съветският дипломат у нас Н. Пр. Анатолий Макаров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР