Знание.бг 14-годишната варненка Калина Цонева направи през лятото първата крачка към

...
Знание.бг
14-годишната варненка Калина Цонева направи през лятото първата крачка към
Коментари Харесай

14-годишната Калина от Варна направи първата крачка към Космоса

 Знание.бг 14-годишната варненка Калина Цонева направи през лятото първата крачка към Космоса – тя мина образование в Звездния лагер на НАСА в Измир.

Координатор на програмата за България е Центърът за креативно образование. Това е единственият подобен център в Европа, а Калина е измежду 100-те български възпитаници, определени за присъединяване тази година, оповестява Знание.бг.

Пътят на Калина до лагера на НАСА минава през есе, което търси отговор на въпроса " Реалност ли е през днешния ден научната фантастика от предишното ".

Според Калина край нас има задоволително доказателства за към този момент сбъднати хрумвания от фантастичните романи. Нейната прогнозата е, че този развой на преобразяване на научната фантастика в просвета ще продължи. В този развой ползите на Калина са фокусирани върху космологическата и квантовата теоретична физика, а също и астрономията.

Космическият и теоретичен център за образование в Измир, фокусиран върху мотивирането на младите да работят в региона на науката и технологиите, е сериозна крачка за тях, защото подготовката е основана на галактическите стратегии за подготовка на астронавти, а в края на лагера участниците получават документи, които са сериозен бонус при кандидатстване в одобрените университети по света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР