Знаменитото италианско шоу Магията на Сан Ремо тръгва на европейско

...
Знаменитото италианско шоу Магията на Сан Ремо тръгва на европейско
Коментари Харесай

Музикалната магия на Сан Ремо завладява и София

Знаменитото италианско шоу " Магията на Сан Ремо " потегля на европейско турне. Хитовете на световноизвестния музикален фестивал в Италия ще звучат и в България. Така магията на италианската музика ще завладее и София на 15 октомври, като музикантите от Ботуша ще изнесат концерт в зала 1 на НДК.

Зрителите  ще имат опцията да чуят именити шлагери в осъществяване на четири италиански звезди под съпровода на оркестъра на Софийската филхармония.

Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали... Тези превъзходни гласове, покорили международните подиуми, съвършено предават настроението на най-известните шлагери.



" За една вечер ще се придвижите в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате възприятието на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от основаването на фестивала до наши дни ", показа пред Lupa.bg уредникът на концерта Евгения Стайловска от GOST. 

Меломаните ще могат да си припяват обичаните песни. От сцената ще звучат " Воларе ", " Феличита ", " Италиано ", " Сузана " и доста други.

Концертът ще дирижира известният израелски маестро Дан Рапопорт, под чиято палка свирят разнообразни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.



Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години.
Той се трансформира в един от най-популярните състезания за естрадни песни в света и стана подстрекател на " Евровизия ". Участието в Сан Ремо сложи началото на кариерата на доста световноизвестни италиански артисти, сред които Андреа Бочели, Паола и Киара, Лаура Паузини и Джилиола Чинкуети.

Фестивалът към този момент дълги години е едно от най-важните културни събития в страната, а за останалия свят се трансформира в емблема и знак на Италия. Малкото и картинно градче Сан Ремо на брега на Лигурско море, хазаин на фестивала, през днешния ден е известно по всички краища на земята.

" Отдавна не бях виждал публиката да е толкоз възхитена, както в това шоу, наречено „ Магията на Сан Ремо “. Беше толкоз хубаво, занимателно, носталгично и от време на време даже прочувствено. С великите италиански любовни песни на всички времена от фестивала в Сан Ремо сетивата ни се скитаха из районите на Италия ", споделят фенове, участвали на шоуто.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР