Знаменитият малък магьосник Хари Потър ще се появи на серия

...
Знаменитият малък магьосник Хари Потър ще се появи на серия
Коментари Харесай

Хари Потър ще се появи на магически монети във Великобритания

Знаменитият дребен вълшебник Хари Потър ще се появи на серия от монети във Англия, в това число на монета от 50 пени, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.
" Кралският монетен двор пуска сбирка от омагьосващи монети, с цел да означи 25-годишнината на " Хари Потър и философският камък " - първия том от постигналите свръхестествен триумф завършения на магьосника и фантастичния свят, основан от писателката Дж. К. Роулинг ", се показва в публикувано изказване.
Серията ще включва четири монети с портрет на известния вълшебник с очила, както и с влака " Хогуортс Експрес ", професор Албус Дъмбълдор и учебното заведение за чудо и магия " Хогуортс ".
От Кралския монетен двор прецизират, че са заложили на оптичен резултат, който имитира въздействието на " гръмотевица " при завъртане пред светлината. Той е реализиран благодарение на най-съвременен лазер и освен придава " вълшебен " темперамент на монетите, само че също по този начин дава опция за тяхното обезопасяване и засвидетелствуване на достоверността им.
Стартирала през 1997 година, литературната поредност от седем тома наблюдава приключенията на младия вълшебник Хари Потър в учебното заведение за чудо и магия " Хогуортс " и борбата му с тъмния вълшебник лорд Волдемор, който се стреми към величие.
Продажбите на книги от поредицата възлизат на стотици милиони долари. Заснетите по нея осем кино лентата са осъществили милиарди долари доходи.
Колекционерските монети, показани през днешния ден от Кралския монетен двор, включват и две монети с портрети на умрялата предишния месец кралица Елизабет Втора. Други две са с формалния портрет на крал Чарлз Трети, се показва още в прессъобщението.
Цените на монетите варират от 11 лири за брилянтна блестяща версия с деноминация от 50 пенса до 5215 лири за златна монета с деноминация от 200 лири.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР