Знаменития тромпетист от Варна Мирослав Петков, който е от години

...
Знаменития тромпетист от Варна Мирослав Петков, който е от години
Коментари Харесай

Пореден успех за големия варненец Мирослав Петков! Вече е учител в консерваторията в Амстердам

Знаменития тромпетист от Варна Мирослав Петков, който е от години солист Кралският оркестър в Амстердам, към този момент и учител в тамошната консерватория. 30-годишният виртуоз, който към този момент е прочут и харесван по целия свят, показа новината в обществената мрежа.

Мирослав Петков се причислява към университетския преподавателски състав дружно със своя сътрудник (също тромпетист) в Кралския оркестър Омар Томасони.

„ Ще се стремя да изградя общественост на духовите принадлежности, в която да въодушевявам, само че и да черпя ентусиазъм от младото потомство “, разяснява Петков за електронния уебсайт на Консерваторията в Амстердам.



Освен в областта на класиката, тромпетистът, който е почнал пътя си към блестящата музикална кариера от Варна, изявява гения си и във фолклора, а и също и в джаза. Последният незабравим концерт на Мирослав Петков в морския град беше през декември 2017-а и носеше заглавието „ Пътят на един варненец до Концертгебау “. Почитателите на тромпетиста безусловно препълниха зала 1 на ФКЦ с цел да чуят това вълнуващо музикално странствуване, в което интензивно присъединяване взе и различен одобрен варненски реализатор и композитор, който е основан в Холандия – пианистът Димитър Бодуров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР