Знамената в червено, бяло и синьо с надпис Да запазим

...
Знамената в червено, бяло и синьо с надпис Да запазим
Коментари Харесай

Произведено в Китай: Митата на Тръмп могат да изгорят знамената за преизбирането му

Знамената в алено, бяло и синьо с надпис " Да запазим Америка велика " за втората предизборна акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са подготвени да бъдат изпратени. Проблемът е, че те са създадени в Източен Китай и скоро могат да пострадат от наказателните мита на самия Тръмп, който води яростен търговски спор с Пекин, съобщи Ройтерс.

В компанията Jiahao Flag, в провинция Анхуей, дами работят на шевните машини, с цел да поръбят знамената " Тръмп 2020 " с размер на плажни кърпи, а други ги сгъват и подреждат в кашони за доставка.

Фабриката е произвела към 90 000 флагове от март, сподели мениджърът Яо Юанюан. Това е неизмеримо огромен брой за по този начин наречения слаб сезон.

Администрацията на Тръмп наложи мита за 34 милиарда $ върху китайски артикули. След като Пекин отвърна с реципрочни ограничения, Вашингтон разгласи спомагателни мита върху китайските артикули за 200 милиарда $ и заплаши че може да таксува с мита целия импорт от Китай, в това число и знамената.

Доставчиците на дребни сувенири, които ще са част от предизборната акция на Тръмп, не могат да устоят на ниската цена, която предлага фабриката на Яо Юанюан - 1 $ на знаме.

Собственичката на фабриката твърди, че купувачите са както от Китай, по този начин и от чужбина и не знае дали са свързани с формалната акция на Тръмп или с Републиканската партия.

Jiahao Flag прави флагове за Тръмп от времето, когато основният му девиз като претендент беше " Да създадем Америка още веднъж велика ". Този факт акцентира иронията в твърдата му позиция за търговията с Китай.

" Продажбите са страхотни от 2015 година ", прецизира Яо Юанюан.

Усилията на Тръмп да изтръгне по-добри търговски условия от Китай заплашват ценовото преимущество, което има фабриката, а твърдата му позиция по въпроса може най-после да отблъсне снабдители като Яо Юанюан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР