Знам със сигурност, че синът ми не се познава с

...
Знам със сигурност, че синът ми не се познава с
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат за арестувания му син: Той не се познава с Миню Стайков

" Знам сигурно, че синът ми не се познава с Миню Стайков. Знае кой е, само че персонално в никакъв случай не са се срещали ". Това заяви пред Нова тв кметът на Карнобат Георги Димитров, чийто 37-годишнен наследник Иван беше задържан при вчерашната спецакция в региона.
 70 млн. лева вреди нанесла незаконната фабрика за цигари в Карнобат  Спецпрокуратурата с акция във Винпром Карнобат, проверяват някогашния сват на Ветко Арабаджиев
Иван е притежател на постройката, в която се е помещавала противозаконната фабрика за произвеждане на цигари, разкрита преди към месец.

Кметът добави, че едвам през вчерашния ден е схванал за връзката сред Стайков и фабриката.

" Синът ми ми сподели, че помещението е било отдадено чартърен. Получавал е някакъв наем. Издавал е фактури и си е плащал налога ", уточни Димитров. По думите му теренът е нает преди към две години от компания.

На въпроса правилно ли е, че наемателят в действителност е портиерът на постройката, той отговори: " Не, мисля, че не е по този начин. Наемателят е старозагорска компания, а портиерът е бил медиатор сред нея и сина ми - приемане на парите, сключване на контракти и така нататък ".

Георги Димитров уточни, че Стайков е бил спонсор на редица общински мероприятия, за което има и съответните документи. Относно фотосите от рождени дни на предприемача, на които участват политици, той съобщи: " Доколкото знам, той е помагал на всички. Но тези неща в никакъв случай не са очевидни. Не мисля, че е клонил наляво или надясно. Доколкото знам, отношението му е еднообразно към двата политически спектъра ".

Той удостовери, че портиерите на входа на целия обект са служащи на сина му и той заплаща техните заплати и осигуровки. „ Неговите изказвания са, че той в никакъв случай не е знаел за това произвеждане. Сигурен съм, че Иван не се познава персонално със Стайков. Аз се познавам със Стайков ”, сподели още Георги Димитров, представен от bTV.

Кметът означи също, че синът му не е виждал помещението от вътрешната страна. „ Влизал е преди една седмица, откакто към този момент е било опразнено. Машините са били изнесени незабавно след инспекцията, останали са климатици, кашони, вижда се кухненски блок, кревати и така нататък ”, уточни Георги Димитров.

Все още се чака да стане ясно какви обвинявания ще бъдат повдигнати на задържаните след вчерашната акция. Тази заран пред „ Винпром Карнобат ” е умерено и не се виждат униформени и въоръжени. Винпромът към този момент работи, мелничният комплекс също.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР