Знам как мислят американците – и те отново ще направят Тръмп президент

...
Очаквах завръщането на Доналд Тръмп със смесени чувства. Както се
Коментари Харесай

Очаквах завръщането на Доналд Тръмп със смесени чувства. Както се оплаках в предишна колона, той все още ми дължи £20, които му дадох назаем за такси, когато беше в Лондон преди престоя си в Белия дом. Човекът е крадец и трябва да е в затвора.

Всъщност няма нищо в конституцията, което да попречи на осъден престъпник да стане президент. През 1920 г. Юджийн V Деб се кандидатира за Белия дом, докато е затворен в щатския затвор в Атланта за бунт. Беше неуспешна кампания, до голяма степен защото Деб беше социалист, което е по-скоро престъпление в Америка, отколкото да насърчаваш поддръжниците си да буйстват в правителствени сгради. Има изненадващо малко пречки пред това да станете президент, както продължава да илюстрира кариерата на г-н Тръмп.

Всъщност той е ходещ урок по конституцията и колко нелепа е станала тя. Кандидатът трябва само да е над 35 години, да е гражданин по „естествено рождение“ и да е живял в САЩ от 14 години. (Последните две уговорки трябваше да попречат на англичаните да се опитат да се върнат.)

Но бащите-основатели никога не са предвидили някой като Доналд Тръмп. Уморен съм от мисълта, че трябва да измислям нови имена, за да го наричам. Манго Мусолини? The Tangerine Tantrum Thrower? Обзалагам се с всички пари, които ми дължи, че Тръмп ще стане отново президент.

Живял съм в Америка и знам как мислят. Там, където тревата расте високо и рогатите говеда обикалят пасищата, думите му се смятат за окултна мъдрост.

Този тип хора, които някога са носили гащеризони и ризи от хикори, ненавиждат конвенционалните политици от кариерата, защото си мислят, че са присмивайки им се. В тяхно присъствие средният американец се чувства неспокоен. Но Тръмп кара Джон и Джейн Доу да се чувстват свободни, дори могъщи.

Демократите и много републиканци могат да обвиняват само себе си. Те погазиха цялата американска мечта. Вероятно си мислите, че американската мечта е за нуклеарното семейство, вечеря в Elk Lodge два пъти годишно и поляна от Kentucky Bluegrass. Помисли отново. Става дума за това да бъдеш застаряващ, пъргав магнат, който успява да се ожени за красавица и в същото време да се чувства пневматичен 27-годишен. Просто попитайте който и да е биограф на Луис Б. Майер.

Разбира се, група американци, предимно от Калифорния, ще продължават да ни напомнят колко свещена е конституцията и как тяхната страна е моралната утопия на г-н Смит отива в Вашингтон, когато наистина е най-обсебената от секса плутократична нация в историята. За всеки Джими Стюарт има седем Доналд Тръмп.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР