Знам една планета с един червендалест господин. Той никога не

...
Знам една планета с един червендалест господин. Той никога не
Коментари Харесай

120 години от рождението на създателя на ”Малкия принц” - Антоан дьо Сент-Екзюпери

" Знам една планета с един червендалест господин. Той в никакъв случай не е помирисвал цвете. Никога не е поглеждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго, с изключение на сметки. Цял ден повтаря като теб: ”Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек! ” и се надува от горделивост. Но това не е човек, а гъба! " - " Малкият принц ".
Антоан дьо Сент-Екзюпери написва “Малкият принц” през 1943 година - година преди да изчезне вечно. Днес се навършват 120 години от неговото рождение.

Летецът-писател оставя зад себе си няколко книги. Златна мина е философско поетичният му роман за русото момче, което обича цветята и рисува боа, погълнала слон. Екзюпери е създател и на книгите " Нощен полет ", " Земя на хората ", " Боен водач ", " Южна поща " и " Писмо до един пленник ".

Всички негови творби са въодушевени от виталния му път на водач.

На 31 юли 1944 година Екзюпери излетява на разследваща задача и не се завръща. Писателят-летец изчезва някъде в сред Корсика и френската Ривиера. гибелта му има няколко версии, само че никоя не се удостоверява изцяло. Единственото несъмнено са откритите остатъци от изтребителя-разузнавач на популярния френски публицист през април 2004 година край Марсилия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР